Hector begint met nederlaag in nacompetitie

Hector is de nacompetitie om een plek in de derde klasse begonnen met een 3-2 nederlaag. In een gelijkopgaande wedstrijd was RSC in Rossum na negentig minuten de gelukkigste. Hector kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Rick Biesemaat. Hij tikte binnen na een mooie solo van Christian Haverslag die twee tegenstanders passeerde en de bal goed terug legde. De doelpuntenmaker moest na 22 minuten geblesseerd van het veld. Joeri Wenderman was zijn vervanger. Na een klein half uur kwam RSC op 1-1. Na een rommelige situatie in het 16 meter-gebied van Hector kwam de bal voor de voeten van RSC-aanvoerder Wouter Weusthof. Hij schoot de bal fraai in de bovenhoek. Vlak voor rust kreeg Hector een uitgelezen kans op de 2-1. Unal kel miste alleen voor de keeper.

Hectorrsc3

Hector begon sterk na rust en dat resulteerde in een kans voor Michael Reijenberg die op de paal schoot. Na een kwartier kreeg RSC een strafschop. Een aanvaller werd volgens de arbiter in de rug gelopen. Hij zag net daarvoor wel een overtreding op Christian Haverslag over het hoofd. De strafschop werd toch toegekend en benut waardoor de Rossumse ploeg op voorsprong kwam. Daarna zette Hector veel druk en creƫerde een handvol goede kansen. Maar de gelijkmaker viel niet. De 3-1 wel na een uitbraak in de 40e minuut. Weer scoorde sterkhouder Weusthof. Een minuut voor tijd kwam Hector op 3-2 door een eigen goal van een Rossumse verdediger waardoor Hector komende donderdag nog alle kansen heeft voor een plek in de finale. Als Hector dan wint met 1 doelpunt verschil volgt een verlenging. Is het verschil groter dan gaan de groen witten naar de finale tegen vv Twenthe. Bij een gelijkspel of een nederlaag, is Hector uitgeschakeld en ook volgend jaar vierdeklasser.