Poepmeneer!

Het is vandaag de dag een risicovolle onderneming om hondenbezitter te zijn in ons Haagje. Als je viervoeter niet naar het honden-hiernamaals gestuurd wordt door iemand die krankzinnig in z’n hoofd is door vlees met vergif te verstoppen, is het wel dat je deze week goed moet oppassen voor  poepmeneren. Deze week is het actieweek bij de Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s). En actie bij deze club is een ander soort actie zoals u dat kent bij de Appie, Jumbo of Lidl. Deze week zeggen de BOA’s extra hard aan het werk gaan. En omdat dat blijkbaar erg uniek is, hebben ze, speciaal voor dit heugelijke feit, een naam bedacht voor deze doldwaze week. De komende dagen staan in het teken van een ‘Schone en Veilige Leefomgeving’.

namens_niels

Maar als u nu denkt dat deze BOA’s achter die hersenloze vergifstrooier aan gaan heeft u het mis. Of misschien dacht u dat deze mannen en vrouwen eens een extra rondje maken in wijken in het Goorse waar het gevoel van veiligheid de laatste tijd wat minder is geworden, heeft u het weer mis. Of zouden ze een startschot geven aan het terugdringen van zwerfvuil in de gemeente? Dat lijkt mij persoonlijk een goede generale repetitie, want daar gaan ze het straks erg druk mee krijgen na de invoering van Diftar. Maar nu zal ik het wel mis hebben.

Neen, niets van dat alles gaan ze doen. Niet interessant en belangrijker nog, het levert geen geld op. Wat ze wel gaan doen? Ze gaan in gesprek met hondenbezitters die hun haarballen niet aan de lijn hebben en hun Tekkel laten poepen en het niet opruimen. Naast een belerend gesprekje van de poepmeneer krijgt u ook een bekeuring voor uw asociale, gevaarlijke, onveilige, vieze en staats ontwrichtende gedrag. Dat is nog eens een keer actie! Dat zal u leren! Weer zo’n rare kronkel in het stellen van prioriteiten. Persoonlijk heb ik toch andere ideeën bij het vergroten van onze veilige leefomgeving.

Nu ik toch het puntje “staats ontwrichtend gedrag” aanstip. Kijkt u wel eens naar De Wereld Draait Door? Een, vaak ietwat satirisch, programma. Elke dag te zien op de publieke. Van de week was daar ene mevrouw Simons te zien. Sylvana Simons heeft van origine een niet Nederlandse afkomst en nam het nogal op voor de manier van handelen in Turkije. Deze mademoiselle heeft volgens mij een minderwaardigheidscomplex van heb ik jou daar. Ze voelt zich gediscrimineerd en zoekt in elke zin van een ander een aanleiding om dat te bevestigen. Ze wil proberen in de Tweede Kamer te komen en heeft zich daarom aangesloten bij dat rare clubje “DENK”. Opgericht door twee verlengstukken van Obersturmbannführer Erdoğan, president van bananenrepubliek Turkije. Dat land wat gevaarlijk veel gaat lijken op een dictatoriale politiestaat die luistervinkposten opzet in andere landen. Meldpunten waar klinkspaantjes mogen melden dat hun grote leider de gek wordt aangestoken. Gelukkig hebben wij hier wel persvrijheid Erdoğan en mogen we zeggen over jou wat we willen. En ik vind dat jij een trekpop bent die vroeger waarschijnlijk veel gepest is, poepmeneer!

Sylvana, je mag zeggen wat je wil. Dat is jouw recht. Je mag tegen Zwarte Piet zijn en opkomen voor jezelf en anderen die denken dat ze achtergesteld worden. Dit is jouw land, jij mijn landgenoot en ik zal altijd vierkant achter je staan als het om vrijheid gaat. Zelfs mag jij volksvertegenwoordigster worden in de Tweede Kamer der Leugens.

Maar Sylvana, wat jij niet mag, is tornen aan de grondbeginselen van ons Nederland. En wat je vooral niet zou moeten willen is het steunen van het gedachten-goed van een staatsgevaarlijke idioot die ook jouw vrijheid zou willen inperken. Jij bent toch ook columnist geweest? ‘DENK’ anders (eens even na).

Namens Niels uut Goor,

Een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Sinterklaas in Catalonië…14 november 2017 Sinterklaas in Catalonië… Afgelopen weekend ben ik naar Spanje afgereisd om het grote geheim van Sinterklaas voor eens en voor altijd te ontrafelen. Waar komt de jaarlijkse opstand tegen de goedheiligman en zijn […]
  • Bor de Wolf…8 oktober 2019 Bor de Wolf… Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen […]
  • De postbezorgende klikspaan…8 december 2015 De postbezorgende klikspaan… Ik zag van de week in het Journaal dat ze postbezorgers gaan inzetten om een oogje in het zeil te houden op straat en in buurten. Je weet wel, de postbodes die jaren geleden massaal […]
  • Onrenderende kiloknaller…14 mei 2019 Onrenderende kiloknaller… De laatste weken was er veel te doen rondom afval en de scheiding ervan. Ook over de verwerking en de stank die dat teweeg brengt was rumoer. Afval verwerken kost geld en als het gaat om […]