Hector uitgeschakeld in nacompetitie, Twenthe tegen RSC

Hector is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bereiken. De ploeg van trainer Mark Dijkstra bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen RSC. En dat is net niet voldoende na de 3-2 nederlaag in Rossum van afgelopen zondag. RSC is is nu de opponent van vv Twenthe in die finale, in een tweeluik dat komende zondag begint. Op een drukbezocht Doesgoor bleek RSC de beter voetballende ploeg maar was Hector in de slotfase nog dicht bij een verlenging na de late gelijkmaker van Menno de Leeuw.

Hectorrsc4

In de eerste helft kwam RSC, de ploeg van de ervaren trainer en oud-Heraclesspeler Hans Bossink, beter uit de startblokken en probeerde het druk te zetten aan de hand van de uitblinkende aanvoerder Wouter Weusthof. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Gaandeweg de eerste helft kwam Hector beter in de wedstrijd en creëerde het een paar mogelijkheden via Haverslag (foto) en De Leeuw. Na een half uur moest aan de andere kant doelman Daniël Kolbe twee keer handelend optreden.

Hectorrsc7

De grootste kans voor Hector kwam op slag van rust toen Menno de Leeuw een uitstekende kopkans kreeg na een goede actie en een voorzet van Cristian Haverslag. RSC-goalie Jurgen Horsthuis kon de bal nog met zijn vingertoppen over de lat tikken waardoor beide ploegen gingen met 0-0 de rust in gingen.

Hectorrsc5

In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde beeld als voor de thee met een beter voetballend RSC en een naar openingen zoekend Hector. Na 12 minuten viel de openingstreffer. RSC-aanvaller Thom Siemerink kwam door op links en schoot de bal fraai in de uiterste hoek: 0-1. Daarna deed Hector-trainer Mark Dijkstra enkele omzettingen en wisselingen om het tij te doen keren.

Hectorrsc2

Met een meer vooruitgeschoven Menno de Leeuw leverde dat aanvankelijk geen resultaat op, tot vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. De verdediger, s’middags net teruggekeerd van een vakantie op Curacao, kopte uit een voorzet goed binnen waardoor er ineens geloof was in een goed resultaat. De slotfase was hectisch. Hector speelde alles of niets en was een paar keer dicht bij een verlenging. RSC raakte de controle over de wedstrijd volledig kwijt, ondanks de ruimte die de Rossumse ploeg voorin kreeg.

Hectorrsc1

Het duel werd ver in blessuretijd nog ontsierd door wanordelijkheden na een onbesuisde actie van RSC-invaller Jorik Siemerink die een bal onnodig hard de dug out van Hector in poeierde. Na het opstootje dat daaruit ontstond vielen er maar liefst vier rode kaarten: Twee voor de thuisploeg (Reijnenberg en Wolters) en twee voor RSC. Allen spelers die niet in het veld stonden. Daarna probeerde Hector het nog wel maar uiteindelijk bleef het bij 1-1 waardoor de finale van de nacompetitie geen Goors onderonsje wordt. Komende zondag is in Rossum de eerste van twee duels tussen RSC en Twenthe Goor, dat nagenoeg volledig aan de lijn stond deze avond. Een week later is de return op sportpark ’t Piepwillem.