Hector uitgeschakeld in nacompetitie, Twenthe tegen RSC

Hector is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bereiken. De ploeg van trainer Mark Dijkstra bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen RSC. En dat is net niet voldoende na de 3-2 nederlaag in Rossum van afgelopen zondag. RSC is is nu de opponent van vv Twenthe in die finale, in een tweeluik dat komende zondag begint. Op een drukbezocht Doesgoor bleek RSC de beter voetballende ploeg maar was Hector in de slotfase nog dicht bij een verlenging na de late gelijkmaker van Menno de Leeuw.

Hectorrsc4

In de eerste helft kwam RSC, de ploeg van de ervaren trainer en oud-Heraclesspeler Hans Bossink, beter uit de startblokken en probeerde het druk te zetten aan de hand van de uitblinkende aanvoerder Wouter Weusthof. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Gaandeweg de eerste helft kwam Hector beter in de wedstrijd en creëerde het een paar mogelijkheden via Haverslag (foto) en De Leeuw. Na een half uur moest aan de andere kant doelman Daniël Kolbe twee keer handelend optreden.

Hectorrsc7

De grootste kans voor Hector kwam op slag van rust toen Menno de Leeuw een uitstekende kopkans kreeg na een goede actie en een voorzet van Cristian Haverslag. RSC-goalie Jurgen Horsthuis kon de bal nog met zijn vingertoppen over de lat tikken waardoor beide ploegen gingen met 0-0 de rust in gingen.

Hectorrsc5

In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde beeld als voor de thee met een beter voetballend RSC en een naar openingen zoekend Hector. Na 12 minuten viel de openingstreffer. RSC-aanvaller Thom Siemerink kwam door op links en schoot de bal fraai in de uiterste hoek: 0-1. Daarna deed Hector-trainer Mark Dijkstra enkele omzettingen en wisselingen om het tij te doen keren.

Hectorrsc2

Met een meer vooruitgeschoven Menno de Leeuw leverde dat aanvankelijk geen resultaat op, tot vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. De verdediger, s’middags net teruggekeerd van een vakantie op Curacao, kopte uit een voorzet goed binnen waardoor er ineens geloof was in een goed resultaat. De slotfase was hectisch. Hector speelde alles of niets en was een paar keer dicht bij een verlenging. RSC raakte de controle over de wedstrijd volledig kwijt, ondanks de ruimte die de Rossumse ploeg voorin kreeg.

Hectorrsc1

Het duel werd ver in blessuretijd nog ontsierd door wanordelijkheden na een onbesuisde actie van RSC-invaller Jorik Siemerink die een bal onnodig hard de dug out van Hector in poeierde. Na het opstootje dat daaruit ontstond vielen er maar liefst vier rode kaarten: Twee voor de thuisploeg (Reijnenberg en Wolters) en twee voor RSC. Allen spelers die niet in het veld stonden. Daarna probeerde Hector het nog wel maar uiteindelijk bleef het bij 1-1 waardoor de finale van de nacompetitie geen Goors onderonsje wordt. Komende zondag is in Rossum de eerste van twee duels tussen RSC en Twenthe Goor, dat nagenoeg volledig aan de lijn stond deze avond. Een week later is de return op sportpark ’t Piepwillem.

Hectorrsc6

 

 

Gerelateerde berichten

  • Een ander Hector in beslissende nacompetitiewedstrijd25 mei 2016 Een ander Hector in beslissende nacompetitiewedstrijd Trainer Mark Dijkstra was nog helemaal niet zo ontevreden na het eerste na-competitieduel van afgelopen zondag tegen RSC in Rossum maar gaat zijn elftal toch anders neerzetten. "Dat is […]
  • Bijzondere voorbereiding Hector op nacompetitie21 mei 2016 Bijzondere voorbereiding Hector op nacompetitie De weken van de waarheid voor Hector zijn aangebroken. Vanaf morgen begint de nacompetitie voor de Goorse voetballers met de uitwedstrijd tegen RSC. Gisteren was de laatste training voor […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie17 mei 2016 Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie De KNVB heeft een aanpassing gedaan in het schema van de nacompetitie waardoor sv Hector niet tegen het Enschedese Vogido speelt in een eventuele finale maar tegen stadsgenoot Twenthe. […]
  • Hector begint met nederlaag in nacompetitie22 mei 2016 Hector begint met nederlaag in nacompetitie Hector is de nacompetitie om een plek in de derde klasse begonnen met een 3-2 nederlaag. In een gelijkopgaande wedstrijd was RSC in Rossum na negentig minuten de gelukkigste. Hector kwam […]