Twenthe wacht zware klus in finale nacompetitie

Hij was met het hele eerste elftal van vv Twenthe aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Hector en RSC afgelopen donderdag. Trainer Michiel Mensink zag ook het eerste duel in Rossum om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de twee promotiewedstrijden. “Ik moet zeggen dat we blij zijn dat we Hector niet treffen. Daar hebben we in de competitie twee keer van verloren en die statistieken werken toch door in de koppies.” Het wordt dus RSC voor de Goorse Tricolores en de oefenmeester uit Ambt Delden is onder de indruk van de kwaliteiten van de Rossumse ploeg die in de halve finale over twee duels te sterk was voor Hector (3-2 en 1-1).

michielmensink3Michiel Mensink

“Een uitstekend voetballende ploeg die heel gevaarlijk is vanuit de opbouw. Aanvoerder Wouter Weusthof is een echter leider en met die Thom Siemerink voorop noem ik nog een echte kwaliteitsspeler.” Mensink heeft geen personele zorgen voor de wedstrijd van morgen en heeft het tactische plan al zijn hoofd. “Ze moeten niet aan opbouwen toekomen. Dat is aan ons en daarna moeten wij in onze eigen kwaliteit komen. We kunnen uitstekend voetballen en dat moeten we laten zien. Het worden twee moeilijke duels, maar als wij in ons eigen spel kunnen komen zijn er absoluut kansen.” Twenthe kan in de twee duels tegen RSC in één klap het seizoen goed maken na de teleurstelling die overheerste na het mislopen van het kampioenschap. “We hebben een ploeg voor de derde klasse. Daarin kijk ik niet alleen wat we nu hebben maar ook wat erachter zit. Er komen drie A-spelers bij volgend seizoen en ons tweede team heeft goede kansen om via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse. Als dat lukt zit dat team er ook dichter op. We kunnen, als we promoveren, dan ook voor een langere periode op dat niveau blijven. Daar geloof ik in maar eerst maar eens van RSC winnen. Dat wordt al zwaar genoeg.” Mensink en zijn ploeg zullen zondag worden nagereisd door een bus vol supporters die de ploeg gaat aanmoedigen op sportpark ’t Maalland in Rossum. De wedstrijd begint morgen om 14.00 uur en is ook te volgen via deze site.

Gerelateerde berichten

  • Een ander Hector in beslissende nacompetitiewedstrijd25 mei 2016 Een ander Hector in beslissende nacompetitiewedstrijd Trainer Mark Dijkstra was nog helemaal niet zo ontevreden na het eerste na-competitieduel van afgelopen zondag tegen RSC in Rossum maar gaat zijn elftal toch anders neerzetten. "Dat is […]
  • Hector uitgeschakeld in nacompetitie, Twenthe tegen RSC26 mei 2016 Hector uitgeschakeld in nacompetitie, Twenthe tegen RSC Hector is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bereiken. De ploeg van trainer Mark Dijkstra bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen RSC. […]
  • Twenthe gedegradeerd na nederlaag in Rossum2 juni 2019 Twenthe gedegradeerd na nederlaag in Rossum VV Twenthe is vanmiddag gedegradeerd naar de vierde klasse van het zondag-amateurvoetbal. De ploeg van trainer Hans Dirksen verloor in Rossum met 3-0 van RSC na een ruststand van 1-0. In […]
  • Bijzondere voorbereiding Hector op nacompetitie21 mei 2016 Bijzondere voorbereiding Hector op nacompetitie De weken van de waarheid voor Hector zijn aangebroken. Vanaf morgen begint de nacompetitie voor de Goorse voetballers met de uitwedstrijd tegen RSC. Gisteren was de laatste training voor […]
  • Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie17 mei 2016 Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie De KNVB heeft een aanpassing gedaan in het schema van de nacompetitie waardoor sv Hector niet tegen het Enschedese Vogido speelt in een eventuele finale maar tegen stadsgenoot Twenthe. […]