Zeepkisten symbool voor duurzaamheid

Deze periode is het niet ondenkbaar dat u zeepkisten op de weg tegenkomt in Goor. De gemeente is deze week namelijk gestart met de zeepkistenrace van Hofpower. Leerlingen van de Goorse bassisscholen krijgen op een speelse wijze tekst en uitleg over duurzaamheid in het verkeer en gaan nadien aan de slag op de oude gemeentewerf om een zeepkist te vervaardigen. Het idee van de lessen is dat kinderen zich bewust worden dat duurzaamheid en techniek vaak samen gaan en dat je met vervoer ook goed duurzaam bezig kunt zijn. De winnende klas, met de mooiste zeepkisten, gaat een dag naar het Avonturenpark in Hellendoorn.

Foto bij persbericht zeepkistenrace - groep 7-8 basisschool Stokkum 26-5

Gerelateerde berichten

  • Scholen weer aan de slag met zeepkisten17 mei 2018 Scholen weer aan de slag met zeepkisten De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige […]
  • Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren?25 februari 2018 Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren? Drie scholieren van de Waerdenborch hebben onderzoek gedaan naar het duurzame gedrag van de ambtenaren van gemeente Hof van Twente. En wat blijkt: ambtenaren hebben vaak geen weet van veel […]
  • Biologisch herfstbuffet bij De Bebsel4 oktober 2017 Biologisch herfstbuffet bij De Bebsel Op zaterdag 14 oktober vindt het Hofkracht & Woonfestival plaats in Goor. Ter gelegenheid daarvan is er mogelijkheid om aan te schuiven bij een volledig biologisch herfstbuffet in de […]
  • Goorse leerlingen krijgen energielessen15 januari 2016 Goorse leerlingen krijgen energielessen In het kader van het educatieprogramma Hofpower worden er deze maand in diverse Goorse klassen duurzaamheidslessen gegeven. Kinderen uit de middenbouw doen diverse proefjes en voelen en […]
  • Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners…23 mei 2018 Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners… Bijzondere post vandaag voor alle bewoners van een straat met een naam van een boom of een bloem zoals in Goor de Rozenstraat, Anjerstraat, Gondalaan, Magnoliaplein, Berkenstraatn en […]