Toch geen jonge statushouders naar ’t Tuindorp

Er komen toch geen 12 jonge vluchtelingen in de voormalige peuterspeelzaal in de Goorse Jurriën Sprakelstraat. De stichting Jarabee die verantwoordelijk is voor de begeleiding, heeft dat vanavond bekend gemaakt. Er is, volgens de autoriteiten, op dit moment te weinig behoefte aan woongroepen van die omvang voor jongere statushouders. Wel wordt in de gemeente Hof van Twente gekeken naar woningen waar maximaal vier jongeren kunnen worden opgevangen. Bewoners van ’t Tuindorp zijn vanavond door wethouder van Zwanenburg op de hoogte gebracht tijdens een bijeenkomst in de wijk.

Sprakelstraatasielzoekers1

Die bijeenkomst was al gepland om met de buurt in gesprek te gaan over de problemen in de wijk en het plan van aanpak dat in de maak is. Volgens van Zwanenburg is dat wel de winst die het heeft opgeleverd. “Door het plan voor de opvang in de Jurriën Sprakelstraat zijn er problemen aan het licht gekomen waarover we in gesprek zijn geraakt. Die gaan we nu uiteraard, in samenspraak met de bewoners en Salut, aanpakken”. Wat er nu met het voormalige schoolgebouw gaat gebeuren is nog onduidelijk. “Als jullie er nog iemand voor weten, houden wij ons aanbevolen.” De bewoners van ’t Tuindorp hebben verheugd gereageerd op de afzegging van Jarabee. Er werd van meet af aan actie gevoerd tegen de komst van de jonge asielzoekers. Volgens de omwonenden was de plek volledige ongeschikt voor een goede integratie van de jeugdige statushouders.

Gerelateerde berichten

  • Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp11 april 2016 Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp Jarabee, de organisatie die straks verantwoordelijk is voor de opvang van 12 jonge statushouders in de Goorse wijk 't Tuindorp, was niet op de hoogte van de problemen waarmee de buurt al […]
  • Tuindorp in actie tegen komst jonge vluchtelingen6 april 2016 Tuindorp in actie tegen komst jonge vluchtelingen Bewoners van de Goorse volkswijk 't Tuindorp zijn fel gekant tegen de komst van 12 jonge vluchtelingen in de voormalige peuterspeelzaal aan de Jurriën Sprakelstraat. Onder aanvoering van […]
  • PvdA en GroenLinks willen opvang Afghaanse vluchtelingen in de Hof30 augustus 2021 PvdA en GroenLinks willen opvang Afghaanse vluchtelingen in de Hof De lokale fracties van GroenLinks en de Partij van de Arbeid willen dat het College van B&W gaat inzetten om in de gemeente Hof van Twente vluchtelingen uit Afghanistan onderdak te […]
  • ‘Te weinig Gorenaren in gemeenteraad’10 mei 2016 ‘Te weinig Gorenaren in gemeenteraad’ Dat de problemen die spelen op Tuindorp niet bekend waren bij veel gemeenteraadsleden, ligt aan het feit dat er weinig Gorenaren in de raad zitten. Dat vindt PvdA-fractievoorzitter Fred […]
  • Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek28 april 2016 Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek Wel of geen windmolen op het terrein naast Bruins&Kwast op industrieterrein Zenkeldamshoek ? Ondernemers vinden het een prima plan, omwonenden zijn er minder gelukkig mee. Het plan van […]