Toch geen jonge statushouders naar ’t Tuindorp

Er komen toch geen 12 jonge vluchtelingen in de voormalige peuterspeelzaal in de Goorse Jurriën Sprakelstraat. De stichting Jarabee die verantwoordelijk is voor de begeleiding, heeft dat vanavond bekend gemaakt. Er is, volgens de autoriteiten, op dit moment te weinig behoefte aan woongroepen van die omvang voor jongere statushouders. Wel wordt in de gemeente Hof van Twente gekeken naar woningen waar maximaal vier jongeren kunnen worden opgevangen. Bewoners van ’t Tuindorp zijn vanavond door wethouder van Zwanenburg op de hoogte gebracht tijdens een bijeenkomst in de wijk.

Sprakelstraatasielzoekers1

Die bijeenkomst was al gepland om met de buurt in gesprek te gaan over de problemen in de wijk en het plan van aanpak dat in de maak is. Volgens van Zwanenburg is dat wel de winst die het heeft opgeleverd. “Door het plan voor de opvang in de Jurriën Sprakelstraat zijn er problemen aan het licht gekomen waarover we in gesprek zijn geraakt. Die gaan we nu uiteraard, in samenspraak met de bewoners en Salut, aanpakken”. Wat er nu met het voormalige schoolgebouw gaat gebeuren is nog onduidelijk. “Als jullie er nog iemand voor weten, houden wij ons aanbevolen.” De bewoners van ’t Tuindorp hebben verheugd gereageerd op de afzegging van Jarabee. Er werd van meet af aan actie gevoerd tegen de komst van de jonge asielzoekers. Volgens de omwonenden was de plek volledige ongeschikt voor een goede integratie van de jeugdige statushouders.

Gerelateerde berichten