Twenthe nog steviger op laatste plaats

Twenthe Goor heeft de valse start in de competitie een passend vervolg gegeven. De ploeg van trainer Henk Veldhuis verloor vanmiddag het kelderduel van Wijhe’92, dat de eerste overwinning van het seizoen boekte. Op Sportpark Piepwillem werd het 1-0 voor de bezoekers. Het winnende doelpunt viel tien minuten voor tijd. Wijhe’92 dompelt Twenthe daarmee dieper in de zorgen, de ploeg heeft na zes duels slechts één punt.

Opnieuw speelde trainer Henk Veldhuis, die tot dusver vooral de sterke tegenstanders in de tweede klasse J had getroffen, in een andere samenstelling. In tegenstelling tot vorige week kreeg Joost Vehof de voorkeur in de defensie. In de laatste linie kreeg hij gezelschap van zijn broer Ruud, die samen met Glenn Begienemann het hart van de defensie formeerde. Twenthe had in het duel met Wijhe’92 moeite om kansen te creëren in het eerste bedrijf. De thuisploeg speelde wel aardig, had af en toe een aardige combinatie maar kon de tegenstander geen pijn doen. Alleen Mark Nijland had voor rust een mogelijkheid, maar zijn schot miste kracht. Ook de bezoekers uit de Kop van de Provincie werden nauwelijks gevaarlijk. Toch raakte zij nog een keer de lat boven goalie Patrick Kollmer.

Na de hervatting werd Roy Vrielink bij Twenthe al snel naar de kant gehaald in plaats van Michel Boom, die terugkeerde van een schorsing. Met meer snelheid en power in de ploeg poogde Veldhuis om een voorsprong te forceren, maar kansen bleven uit. Ook invaller Myron Wolterink kon het duel geen wending geven. In de slotfase voerde Twenthe de druk op, maar sneed zichzelf daarmee in de vingers. De bezoekers kwam er razendsnel uit en invaller Jelle Mulder schoot de bal via de lat achter doelman Patrick Kollmer. Daarmee zorgde hij tien minuten voor tijd voor de beslissing van dit kelderduel, want beide ploegen hadden nog niet gewonnen deze competitie. Met de overwinning neemt Wijhe’92 voorlopig even wat afstand van Twenthe, dat nu vier punten achterstand heeft.