Schoolfeestles voor nieuwe Gorenaren

Een bijzondere les voor de cursisten op het ROC in één van de lokalen in De Reggehof vandaag. De statushouders en vluchtelingen die daar onder meer Nederlandse les volgen stelden meermaals de vraag waarom al die gele vlaggen het Goorse straatbeeld sieren in deze weken. Het was voor Reggehof-directeur Ruut te Velthuis om de nieuwe Gorenaren eens goed duidelijk te maken wat het School- en volksfeest inhoudt. Samen met Apollonia Sligman, lid van de pr-commissie van het Feest der Feesten, verzorgde hij een heuse Schoolfeestles waarin de diverse gebruiken werden toegelicht. Van de gratis kermisbonnen voor de kinderen tot het zingen van het Goors Victorie. Het kwam allemaal aan de orde. Nog twee weken en dan is het zover, ook voor de nieuwe Gorenaren. Op onze Facebooksite een filmpje waarin het Goorse volkslied wordt aangeheven.

SchoolfeestlesApollonia Sligman ‘doceert’ Schoolfeest

Gerelateerde berichten

  • Recht raakt mensen, maar onrecht nog meer…14 juni 2016 Recht raakt mensen, maar onrecht nog meer… De stemming komt er goed in. Het Schoolfeestboekje 2016 is gepresenteerd, deze week wordt de laatste hand gelegd aan de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl én ze zijn begonnen met de […]
  • Goors Victorie als noodklok voorafgaand aan de Schoolfeestrevue24 juni 2020 Goors Victorie als noodklok voorafgaand aan de Schoolfeestrevue Het carillon aan de muur van De Reggehof zal morgenavond vanaf 20:00 uur een uur lang het Goors Victorie laten horen. Het Goorse verenigings- evenementencentrum wil hiermee de noodklok […]
  • Overwerken voor het goede doel27 maart 2018 Overwerken voor het goede doel Vijf vrijwilligers hebben afgelopen vrijdag 8 uur overgewerkt ten behoeve van de stichting 'Elk kind een instrument’. Zij werkten, samen met Ruut te Velthuis en Mathieu Beunders die de […]
  • Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling22 oktober 2017 Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling Een bijzondere kruisbestuiving rondom een voorstelling in De Reggehof op vrijdag 3 november. Voor de voorstelling Nieuwe Familie van actrice Sanne Vogel, gaan Syrische vluchtelingen uit […]
  • Bezoekersaantallen Reggehof explosief gestegen17 april 2017 Bezoekersaantallen Reggehof explosief gestegen Het aantal bezoekers dat in het afgelopen theaterseizoen een voorstelling in de Reggehof bezocht is veel hoger dan in het jaar daarvoor. Reggehof-directeur Ruut te Velthuis maakte dat […]