Meer begeleiding voor statushouders

Statushouders die worden gehuisvest in Goor en omgeving krijgen meer begeleiding. De bestaande overeenkomst met Vluchtelingenwerk die de gemeente Hof van Twente heeft wordt herzien. De voormalige vluchtelingen krijgen nu maximaal 18 maanden begeleiding in plaats van 8 maanden. In die periode kunnen de statushouders onder andere gekoppeld worden aan een gezinscoach, die hen maatschappelijk begeleidt. Verder wil Hof van Twente uitgebreider invulling geven aan onderdelen uit de wettelijk verplichte inburgering. Aan het einde van dit jaar denkt de gemeente dat er 134 extra statushouders in de Hof van Twente wonen.

Statushoudersopvang1Die moeten ook zo snel mogelijk invulling geven aan inburgering en kennis van de Nederlandse normen en waarden te kennen. Daarvoor gaat Vluchtelingenwerk een plan van aanpak maken.  De gezinscoaches worden ingezet om statushouders te helpen bij de dagelijkse, praktische vragen. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Het is voor statushouders heel fijn om een aanspreekpunt te hebben die ze kennen en aan wie ze allerlei vragen kunnen stellen, van administratie tot hele praktische dingen zoals het wekelijks buiten zetten van de vuilcontainer. Een gezinscoach blijkt daarin heel veel te kunnen betekenen. Daarom hebben we Vluchtelingenwerk gevraagd om de inzet van die coaches verder uit te werken en te professionaliseren.” De nieuwe afspraken gelden in ieder geval voor een jaar. Daarna wordt bekeken of het project wordt doorgezet.

Gerelateerde berichten

  • Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen24 juli 2017 Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen De leden van de Lions Club Goor-Markelo-Diepenheim hebben vanaf het begin van dit jaar 15 laptops bijeen gebracht die kunnen worden gebruikt door vluchtelingen in Goor en omgeving. De […]
  • 630.000 euro voor statushouders, waar gaat het geld naartoe?22 januari 2018 630.000 euro voor statushouders, waar gaat het geld naartoe? Hoe wordt het geld in Goor en de overige kernen besteed bij de opvang van in totaal 150 statushouders? Een vraag die leeft bij veel gemeenteraadsleden. De gemeente heeft middels een […]
  • Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling22 oktober 2017 Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling Een bijzondere kruisbestuiving rondom een voorstelling in De Reggehof op vrijdag 3 november. Voor de voorstelling Nieuwe Familie van actrice Sanne Vogel, gaan Syrische vluchtelingen uit […]
  • Geslaagde integratiedag vluchtelingenkinderen6 januari 2017 Geslaagde integratiedag vluchtelingenkinderen Er waren in totaal 36 kinderen van vluchtelingen met verschillende nationaliteiten die zich gistermiddag meldden voor een leuke dag samen met Goorse kinderen. De organisatie was uitermate […]
  • Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek28 april 2016 Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek Wel of geen windmolen op het terrein naast Bruins&Kwast op industrieterrein Zenkeldamshoek ? Ondernemers vinden het een prima plan, omwonenden zijn er minder gelukkig mee. Het plan van […]