Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter

De Goorse supporters van FC Twente, voor een groot deel verenigt in de supportersvereniging SV Goor hebben verslagen gereageerd op de uitspraak van de rechter die vandaag bepaalde dat de KNVB de Enschedese club wel mag laten degraderen naar de Jupiler League. “Dit is een klap die hard aankomt. Ik had het ook niet verwacht al hou je er in het achterhoofd rekening mee” zegt Bjorn Huistede. Hij is bestuurslid van SV Goor en beheert met zijn BN Media de populaire fansite Twentefans.nl. “Ik hoop dat de beroepscommissie van de KNVB maandag anders beslist, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren.”

SVGoor2Leden van SV Goor in betere tijden op het veld in de Grolsch Veste met Bjorn Huistede, derde van links.

Vanuit Goor rijden er voor thuiswedstrijden van FC Twente vijf bussen met supporters naar De Grolsch Veste en Huistede verwacht dat dat wel zo zal blijven, ook als de club een treetje lager speelt. “Wellicht zal dat bij wedstrijden op maandagavond wat minder zijn, maar die bussen blijven echt wel rijden. Goor heeft een hele trouwe aanhang die bij een meting in de top 6 stond bij het aantal leden van Twente, verenigt! Veel Goorse supporters zullen hun seizoenkaart verlengen. Ook in de Jupiler League zal Twente kunnen rekenen op de vaste schare fans van 15 tot 20.000 mensen. Dat geloof ik echt. We moeten alleen afwachten hoe de club dat financieel denkt te trekken.” Eerder werd door de beleidsmakers van de club duidelijk gemaakt dat de verplichte degradatie zou kunnen leiden tot een failliet. Daar gelooft Huistede niet in. “Als het crediteurenakkoord blijft bestaan en ook de gemeente blijft meewerken, komt dat wel goed. Ik ben ervan overtuigd dat nu ook supporters op zullen staan. Twente, verenigt! heeft al acties aangekondigd op dat gebied.”

twentecafebuddysCafĂ© Buddy’s, het ‘clubhuis’ van SV Goor hier in FC Twentesferen

De Goorse voetbalfan is er niet van overtuigd dat FC Twente binnen een jaar hoe dan ook weer promoveert naar het hoogste niveau. “Dat is geen zekerheidje. Als je een groot gedeelte van het budget, wat altijd werd gebruikt kunt aanwenden voor versterkingen, is de kans wel groot, maar het zijn niet allemaal clubjes van de categorie Achilles’29 en FC Oss in de eerste divisie. Dat is trouwens wel een voordeel voor veel supporters. Er wordt nu waarschijnlijk wel ergens om gestreden. Twente gaat bovenin meedoen verwacht ik en dat nodigt ook wel weer mensen uit om er bij te blijven.” De vele reacties op zijn site Twentefans.nl op de uitspraak van de rechter vandaag hebben volgens Huistede allemaal dezelfde teneur. “Grote teleurstelling, verslagenheid en boosheid. Mensen zijn ook wel klaar met die rechtszaken en die onzekerheid. Noem het lamgeslagen.”

ENSCHEDE - Sportgala TC Tubantia. Met uitreikingen sportprijzen aan FC Twente, Heracles, amateurclubs, topscorers etc. plus finale FC Twente Quiz, Winnaar Goor van de supportersquiz EDITIE: SPORT FOTO: Robin Hilberink RH20150518

SV Goor met Born Huistede (links op de foto) won vorig jaar de regionale supportersquiz

Gerelateerde berichten

  • Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof18 mei 2016 Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof De beslissing van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League is ook bij de Goorse FC Twente-supporters ingeslagen als een bom. Via de diverse social media uiten zij hun […]
  • Ludieke inzamelingsactie Twentefans28 maart 2020 Ludieke inzamelingsactie Twentefans Noaberschap in crisistijd van twee trouwe Goorse fans van FC Twente. Supporters Niek Haafkes en Bjorn Huistede, de mannen achter Twentefans.nl, hebben namelijk een inzamelingsactie […]
  • Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop1 mei 2018 Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop De degradatie van FC Twente uit de vaderlandse eredivisie is ook in een groot deel van Goor hard aangekomen. Goor is van oudsher een FC Twente-bolwerk en heeft al jaren een florerende […]
  • Goorse Twentefans beloond met broodje beenham17 mei 2020 Goorse Twentefans beloond met broodje beenham Een kleine 50 FC Twente-supporters uit Goor zijn gisteren verrast met een zogenoemd broodje Twenteham dat werd bezorgd door vertegenwoordigers van de Enschedese eredivisionist en mascotte […]
  • SV Goor serveert taart voor de zorg10 april 2020 SV Goor serveert taart voor de zorg SV Goor heeft vrijdagavond de zorgmedewerkers en bewoners van twee zorgcentra in Goor een goede start van het paasweekeinde bezorgd. De supportersvereniging van FC Twente uit 't Twentse […]