Gijminkbewoners zijn schapen beu

Bewoners van de Goorse volkswijk ’t Gijmink gaan een actie starten om de schapen en geiten die worden gestald op stukken braakliggend terrein, te weren. De beesten zijn, op verzoek van woningcoörperatie Viverion en de gemeente Hof van Twente, losgelaten op verschillende grasvelden en dat stuit de omwonenden tegen de borst. Zij klagen over stank bij warm weer en een ‘puinhoop’ waar bewoners tegen aan moeten kijken. Enkele Gijmink-bewoners zijn een initiatief gestart om de dieren daar weg te krijgen. Zij worden gesteund door Wijkbeheer ’t Gijmink. Ondertussen is ook materiaal van de schaapsherder vernield. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is niet duidelijk maar Wijkbeheer neemt in een statement op Facebook afstand van deze daad en hoopt op een andere manier tot een oplossing te komen.

Geitengijmink2

Gerelateerde berichten

  • Autoruit ingeslagen op ’t Gijmink22 februari 2016 Autoruit ingeslagen op ’t Gijmink Vandalen blijven zich roeren in 't Twentse Haagje. Ook dit weekend was het weer raak. Een autoruit van een wagen die geparkeerd stond in de Dr Schaepmanstraat is vernield. De eigenaar […]
  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]
  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]
  • Brildrager ramt auto op ’t Gijmink3 november 2016 Brildrager ramt auto op ’t Gijmink De politie is op zoek naar een man die vanochtend een aanrijding veroorzaakte met zijn zwarte Mercedes Sedan. De bestuurder ramde rond 11.30 uur een blauwe Volvo in de Dr. Schaepmanstraat […]
  • Schapen grazen voor Open Bedrijvendag14 september 2016 Schapen grazen voor Open Bedrijvendag De schapen van de Goorse schaapsherder Martin Wormmeester grazen op rustieke wijze op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein Zenkeldamshoek op deze warme donderdag-middag. Niets […]