Bouw nieuwe scholen op punt van beginnen

De bouw van de nieuwe Goorse scholen staat op punt van beginnen. Komende donderdag wordt in de Rozenstraat de eerste steen gelegd van de nieuwe Prins Constantijnschool door wethouder Pieter van Zwanenburg, terwijl komende maandag wethouder Josh Sijbom het symbolische startschot geeft voor de bouw van het multifunctionele gebouw in de nieuwe Gijminkbuurt. Daarin worden de Gijminkschool, de kinderopvang Triangel en een nieuwe sportzaal ondergebracht. Viverion is opdrachtgever en eigenaar van het gebouw (foto).

nieuwegijminkgebouw

Naar verwachting zal het multifunctionele gebouw eind 2011 klaar zijn. Er moet nog een naam worden bedacht voor het gebouw. In de eerstvolgende uitgave van het Gijmink-nieuws wordt de bewoners van Het Gijmink gevraagd mee te denken over de nieuwe naam. Uit alle inzendingen worden vijf namen gekozen. De bewoners kiezen door middel van een poll op een speciale website de beste naam. Die naam zal bij de opening van het pand (naar verwachting (in de herfst van 2012) worden onthuld.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnieuws in het kort (1)13 juni 2019 Schoolfeestnieuws in het kort (1) Met nog minder dan twee weken voor de boeg starten we bij Goorsnieuws weer met de populaire rubriek Schoolfeestnieuws in het kort met allerhande weetjes over de moeder aller […]
  • Veel kinderen bij Springfestijn19 augustus 2018 Veel kinderen bij Springfestijn De laatste actvititeit voor kinderen, gisteren in het centrum van Goor, sprong er letterlijk en figuurlijk uit. Het springkussenfestijn trok over de hele middag zo'n honderd kinderen en […]
  • Goorse Oranjegekte…7 juli 2010 Goorse Oranjegekte… Na 32 jaar heeft het Nederlands voetbalelftal weer de finale bereikt van het WK voetbal. De zege op Uruguay werd massaal bekeken, ook in Goor. Anders dan anders op dinsdagavond zaten de […]
  • weernink13 februari 2013 Familie Weernink weer terug in Goor De familie Weernink is weer terug in Goor. Na ruim een jaar schuilen in Markelo, hebben de tijdelijke buurtbewoners van de Kemperweg in Herike Elsen de Goorse familie terugbracht naar ’t […]
  • Van Boerinnenbond naar ZijActief…5 november 2018 Van Boerinnenbond naar ZijActief… Komende zaterdag wordt het 65-jarig jubileum gevierd van de Goorse afdeling van vrouwenorganisatie ZijActief met een viering in de Petrus en Paulusparochie én een feest bij De Bebsel. Oald […]