Recht raakt mensen, maar onrecht nog meer…

De stemming komt er goed in. Het Schoolfeestboekje 2016 is gepresenteerd, deze week wordt de laatste hand gelegd aan de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl én ze zijn begonnen met de opbouw van de heilige tempel. En…én we leren statushouders en vluchtelingen het Goors victorie. En natuurlijk is daar ook een filmpje van gemaakt. Maar het gros wil die vluchtelingen toch helemaal niet? Ze mochten toch geen intrek nemen op het Tuindorp? Ze willen hen eigenlijk toch ook niet hebben in het oude klooster? Ze waren toch zo blij dat we van dat “gespuis” af waren op “Klompjan”? En, laten we eerlijk zijn, één keer opvang in de Mossendam was toch echt wel genoeg?

namens_niels Ik las bij het schrijven van deze column nog even de vele reacties na op social media over deze items destijds. En weer kreeg ik plaatsvervangende schaamte. Goor stond op z’n kop.
Ongelofelijk grove en ronduit asociale reacties van Gorenaren over de komst en opvang van vluchtelingen. Weet u wat ik nu zo gek vind? Een aantal van die grootbekken, die toen de meest haatdragende opmerkingen maakten, zijn nu ineens de “likers” van het filmpje van de Goors victorie zingende vluchtelingen. Heeft u het ooit zo zout gegeten? Een dikke honderd “likes”, tig troetel reacties en bijna 6000 keer weergegeven. Als je het over “hypocriet” hebt!

Dus eigenlijk moeten ze die nieuwkomers hier niet maar als ze ons Goorse volkslied zingen (nou ja, een poging doen tot) vinden ze het ineens wel leuk? Nou, doe mij eens snel een teiltje… Tegen de vluchtelingen zeg ik: “Het ligt niet aan jullie hoor. In Goor willen ze nog niet eens een paar schapen hebben op een stukje braakliggend terrein”. Ik vond het persoonlijk ook wel een leuk grapje van de directeur van de muziekschool om ze het Victorie te leren en ze uit te leggen waarom Goor ineens zo gek doet, als die gele vlaggen weer wapperen.

Nu effen iets anders. We zijn lekker op dreef met de actie “Zo krom als een banaan”. Vorige week waren de T-shirtjes klaar. Ze zijn tot aan Schoolfeest nog te koop in de winkel van “Doors Wide Open” aan de Grotestraat in het centrum. Laten we er met elkaar een gele Schoolfeest-donderdagavond van maken en het signaal afgeven dat we klaar zijn met kromme regeltjes en de rare hersen-spinsels van de dames en heren bestuurders in onze gemeente. Raar verkeersbeleid, Diftar-maffia, een heel bijzonder parkeerbeleid (compleet met een nieuw aangenomen leger wat strijdt tegen haar eigen bevolking), totale desinteresse/onkunde als het gaat om aandachtswijken, vrachtwagens die moeten lossen tussen de drukte op het Weversplein, megawindmolens en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Trek iets geels aan of koop het speciaal ontworpen T-shirt (€15,-) en doe mee met dit ludieke protest met een knipoog. Vergeet niet dat u bij aankoop van een T-shirt de Stichting “Doors Wide Open” steunt. De netto opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan gezinnen in Goor die in stille armoede leven en aan kinderen die in een minder bedeelde omgeving moeten opgroeien. We sturen deze kids een gezellig dagje op pad zonder zorgen. Recht raakt mensen, maar onrecht nog meer! Doe mee en laten wij wél RECHT doen…
Morgenavond verloot ik een gratis “Zo krom als een banaan” T-shirt onder de likers en delers van deze column.

Namens Niels uut Goor, een fijne dag…

Oow ja…d’r zit nog iets in de muzikale pijpleiding waarop we misschien allemaal kunnen meezingen…nou ja…op kunnen hakkûhh. Eens kijken of het de Schoolfeest top 25 haalt. Komend weekend meer.