De veranderende Kerkstraat…

We kregen ter redactie drie foto’s van de zogenoemde ‘korte’ Kerkstraat van Wim Meerman die er zijn huiskamer mee opsierde. Drie foto’s vanuit hetzelfde standpunt genomen in  richting van wat nu de Hofkerk is. De eerste en onderstaande foto stamt uit het begin van de vorige eeuw. De prent daarna uit de jaren ’50 of ’60 terwijl de derde foto het huidige straatbeeld laat zien. Maar ook dat zal niet lang meer blijven bestaan. Als de Rabobank verdwenen is en de Lidl daar is gevestigd ontstaat er weer een ander aangezicht. Daar is, vanuit een ander standpunt, alleen nog maar een tekening van.

Kortekerkstraat3

Kortekerkstraat2

Kortekerkstraat1

 

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: van landbouw tot Lidl…5 september 2021 Oald Goor: van landbouw tot Lidl… In de categorie Oald Goor gaan we aangezicht laten zien zoals het nu niet meer voor te stellen is. De sloop van het 'oude' Rabobankgebouw is inmiddels begonnen en daarmee gaat dan gebouw […]
  • De slopershamer is alvast begonnen…3 september 2021 De slopershamer is alvast begonnen… Er lopen nog allerlei procedures maar het lijdt geen twijfel meer dat de omgeving Kerkstraat/Laarstraat hoe dan ook een ander aangezicht krijgt. Deze week is begonnen met de sloop van het […]
  • ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’11 mei 2020 ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’ Het is een van de heetste hangijzers en toch leeft het niet echt bij alle gemeenteraadsleden. Althans dat is gevoel van de actievoerders tegen de komst van de Lidl op de plek van de […]
  • Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat14 mei 2019 Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl […]
  • Rabobank verhuist naar gemeentehuis15 april 2019 Rabobank verhuist naar gemeentehuis De Rabobank gaat vanaf 1 juni weg uit het pand op de hoek Kerkstraat/Laarstraat en kantoor gaan houden in een ruimte in het gemeentehuis. Ook de pin-automaat verhuist mee en is dan daar […]