D’r an met de lippe…

Iemand al een bekeuring gehad op Schoolfeestweide? De plaatselijke bonnenbrigade was er als de kippen bij om op te treden tegen foutparkeerders. Het valt niet mee om daar een plaatsje te bemachtigen nu de helse tente er staat. Makkelijke prooien zijn vrij snel en simpel te vinden. Parkeren aan het Reggelaantje mag niet en zal worden beboet met 99 euries (zijn toch 56 foezelpenningen). Volgens mij gebeurden er vroeger wel schokkender zaken in dat, toen nog, zeer donkere Reggelaantje van plezier. Zal mij benieuwen of de Sherlocks ook te traceren zijn in HET weekend. Volgens mij komen ze dan bonnetjes te kort. Nou ja, wie schrijft die blijft zullen we maar zeggen.

namens_niels

Afgelopen zondag was het Vaderdag. Dus ook voor mij de eer om verrast te worden met beschuitkruimels in bed. Boterhammen zonder boter en rijkelijk voorzien van pindakaas en daarbovenop aardbeien met poedersuiker. Als drinken kreeg ik warm water uit de kraan, want ze mag niet aan het gasfornuis komen en de theezakjes kon ze niet vinden. De korstjes rond het brood waren vakkundig weggesneden, want die vond ze zelf ook nooit zo lekker. Pap, ik heb ook nog een tekening voor je gemaakt, die mag je boven je bed hangen. Heb je zelf al wel iets gegeten, vroeg ik. Nee hoor papa, zei ze met het rood van de aardbeien om haar mond. Het was het allerlekkerste ontbijtje van het hele jaar. De schat!

Maar goed, het is bijna zo ver. Morgen gaan we van start met de rollator-polonaise en donderdag kunnen we ons gele pak aan doen voor de eerste avond van het feest der feesten. Er zijn nog een paar “Zo krom als een banaan” T-shirts te koop in de shop van Doors Wide Open. Wie maakt me los! Morgen zullen we ook bekend maken wie de “Like en Deel” actie heeft gewonnen en de winnaar is van 50 euro aan penningen. En uiteraard ga ik met diegene donderdag-avond even op de foto en proosten we samen, in het geel, op een mooi Schoolfeest 2016. Check voor de uitslag Goornieuws.nl en de Facebookpagina.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik loop in de dagen voor het Schoolfeest altijd achter de feiten aan. Nog even snel dit regelen, dat rap even afmaken en hebben we wel alles in huis voor het weekend? Nu hebben ze me óók nog gestrikt voor de zondag om mee te doen in de optocht. 07.00 Uur aanwezig zijn bij de Schoolfeestloods. Meine liebe, zo vroeg ga ik d’r door de weeks nog niet eens uit, laat staan op zondag na een zware avond hangen aan het schap. Ik ben geen ochtend-mens, ik hou niet van vroeg en háát vroeg opstaan. Ik bun een nach-oele. Uit alle macht probeerde ik er nog paar slappe smoesjes tegenaan te gooien. Aahh, gewoon met doon, kriej smons ok broadwös en lauw bier. Is gezellig, aldus de dames en heren van De Firma. Ut is wat, ut mut ma. D’r an met de lippe !

Namens Niels uut Goor, völle wille van’t weekend…

O ja, en pas een beetje op met BBQ’en aankomend weekend. Produceer niet te veel rook uit je snistertonne en nodig vooral je buren uit. Voordat je het weet ben je landelijk nieuws!