Ut was wat…

Zo twee dagen na een geweldig weekend moet ik zeggen dat ik nog steeds een beetje ‘todderig’ ben. Kan de gang d’r niet goed inkrijgen en krijg nog vaak een glimlach op m’n gezicht als ik terug denk aan die mooie vier dagen. Ik was volgens mij niet de enige die opstart-problemen had. Op het schoolplein van mijn dochter stonden maandag opvallend veel opa’s en oma’s. Donderdagavond gingen we van start en het eerste “een-sloek-biertje” was een feit.

namens_nielsOok weer even een kroket-burgertje geproefd bij de hennen, en ja hoor, hij smaakte als vanouds. Een paar jaar geleden kon je ook pizza punten krijgen. Waar die zijn gebleven? Waarschijnlijk ingeruild voor dat kinderbier, die pröttel die Radler heet. Werkelijk, als je van het bier drinken af wil komen, moet je die meuk is gaan drinken. Je gaat er spontaan de hele avond Cola door drinken. Ook nam Nicole haar prijs van vijftig euro aan penningen in ontvangst. Nicole was de winnaar van de “Like en deel geel actie” via Facebook.

Nielsennicole

De tent kleurde donderdagavond niet helemaal geel, maar toch hadden velen de moeite genomen om iets geels aan te trekken of het speciale T-shirt gekocht. Ik wil trouwens in het bijzonder alle mensen in de organisatie van het Schoolfeest ontzettend bedanken voor hun steun. Die waren allemaal in het geel !

Nu ik het toch over T-shirts heb. De winnaar van het leukste T-shirtje van het Borreluurtje. Je kunt het bijna niet geloven, maar dat was de Gemeente Hof van Twente. Het duurt nogal voordat al die ambtenaren op het podium staan, hoorde ik achter mij zeggen. Ja, dat klopte inderdaad. We hebben d’r een boel van.

Ik denk dat de jury zelf iets teveel aan de Jupiler had gezeten, net zoals ze volgens mij ook hun bril niet op hadden tijdens de jurering van de Allegorische optocht. Ik weet het niet hoor, maar als je in de top 10 kunt eindigen zonder een spijker in een plank hout te kunnen slaan… Maar goed, het motto was dan ook “Ut is wat”. Misschien moeten ze volgend jaar eens een jury aanstellen die niet uit Goor komt en iets minder “begaan” is met sommige groepen.

Ik kijk terug op een geweldig weekend waar alles verder puik voor elkaar was. Goede bands en de DJ’s in de pauze vond ik super. Bedankt aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat wij er vier dagen maximaal van konden genieten.

Namens Niels,

nog een fijne dag…

 

Gerelateerde berichten

  • Donderdag is Schoolfeest GEEL…31 mei 2016 Donderdag is Schoolfeest GEEL… Nog krap vier weekjes te gaan tot het weekend van het Feest der Feesten. Het weekend van “vretten, zoepen en op de proeme kroep’n”. Het weekend dat iedereen je vriend is en dat er meer e […]
  • Goede mensen en slechte dingen…31 januari 2017 Goede mensen en slechte dingen… De afgelopen periode kenmerkte zich in huize Kremers door verlies. Mijn opa, al vele jaren geleden overleden voorspelde het al: “D’r kump un tied daj meer groaves hebt as brulft’n”. En de […]
  • D’r an met de lippe…21 juni 2016 D’r an met de lippe… Iemand al een bekeuring gehad op Schoolfeestweide? De plaatselijke bonnenbrigade was er als de kippen bij om op te treden tegen foutparkeerders. Het valt niet mee om daar een plaatsje te […]
  • Goor en de doorgesnoven neusjes…12 januari 2016 Goor en de doorgesnoven neusjes… Snuivende, rokende en trippende jongeren. Vorige week werden we op deze nieuwssite gewezen op het bericht dat drugsgebruik onder de Goorse jeugd toeneemt. Vanuit mijn werk in het onderwijs […]
  • Sodom en Gomorra aan de Regge…24 november 2015 Sodom en Gomorra aan de Regge… De makers van de populaire Nederlandse misdaadserie Penoza, op NPO3, zoeken voor het volgende seizoen een nieuwe opnamelocatie. Ik denk dat Goor een goede kans maakt om uitverkoren te […]