Partijen vallen over elkaar heen over windenergie

De komst van een grote windturbine op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek is van de baan maar daarmee is de discussie daarover nog niet verstomd. Integendeel. Partijen vallen in diverse persberichten over elkaar heen en met name het CDA krijgt er van langs. Die partij was samen met Gemeentebelangen en SP tegen de komst van een windmolen in Goor en dat vinden met name CDA en D66 onverteerbaar.

windmolenopzenkeldamshoek

Volgens de Goorse PvdA fractievoorzitter Rijkens is hiermee ‘een van de kernwaarden van het collegeprogramma onderuit gehaald’. Het CDA en GB lieten de bezwaren van omwonenden zwaar mee-wegen en de andere partijen zeggen daarvan dat ergens anders ook geen groot draagvlak zal worden gevonden en dat nu een lokaal initiatief hard om zeep is geholpen. Het CDA wil nu met een motie komen om een onderzoek te verrichten naar zogenoemde voorkeursgebieden waar windmolens zouden kunnen worden geplaatst maar die kan op weinig steun rekenen waardoor de komst van een of meerdere windturbines in Goor of omgeving nog wel eens heel lang op zich zou kunnen laten wachten.

Gerelateerde berichten