Bijen bij het Kukelnest

Kinderboerderij “Het Kukelnest” is uitgebreid met een bijenstal. Imker Juul Lulofs heeft een deel van zijn bijenkasten geplaatst op het terrein aan de Lintelerweg en dat op zo’n manier dat de vluchtroute van de insekten niet richting het speelterrein gaat. Komend weekeinde zijn de landelijke open Imkerijdagen en op de Goorse kinderboerderij zal dan een demonstratiekast komen te staan waarin te zien is hoe bijen leven en werken. Hobby-imkers van de Bijenvereniging Reggedal uit Diepenheim zijn zaterdag en zondag aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Bijenkukelnest1

Gerelateerde berichten

  • Imkerijdag bij Het Kukelnest8 juli 2019 Imkerijdag bij Het Kukelnest Er is komende zaterdag een Imkerijdag bij kinderboerderij Het Kukelnest. De imkers van bijenhouders-vereniging Reggedal zijn aanwezig om eenieder kennis te laten maken met honingbijen en […]
  • Beestenboel bij het Kukelnest16 oktober 2015 Beestenboel bij het Kukelnest Het is er altijd al een beestenboel maar komende zondag krijgt deze term extra cachet bij kinderboerderij 't Kukelnest. Dan is er weer een doemiddag zoals op elke derde zondag van de […]
  • Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest13 oktober 2016 Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest Komende zondagmiddag wordt bij kinderboerderij 't Kukelnest voor de zevende en laatste keer dit jaar een Doe-middag voor kinderen gehouden. Die staat dit keer in het teken van dieren en in […]
  • Ooievaar strijkt neer op ’t Kukelnest9 maart 2017 Ooievaar strijkt neer op ’t Kukelnest De hoge palen met daarop het nest was er allang maar sinds gisteren is er ook bewoner. Medewerkers van de Goorse kinderboerderij legden keurig vast hoe een grote ooievaar met gestrekte […]
  • Ooievaarsnest als symbool voor nieuwe lente…17 april 2015 Ooievaarsnest als symbool voor nieuwe lente… Er is met man en macht aan gewerkt en nu is het wachten op de eerste bewoner. Een heus Ooievaarsnest is geplaatst op het terrein van Kinderboerderij 't Kukelnest. Dit als symbool van de […]