Goorse jeugd krijgt Dikke Banden Race terug

Met je eigen fiets over het parcours waar later de grote mannen en vrouwen ook voorbij snellen op hun racefiets. Welke ouder kan zich zijn of haar deelname aan een dikke banden race nog herinneren? Nu is het weer tijd voor de jeugd. Tijdens de Ronde van Goor wordt dit jaar voor het eerst sinds jaren namelijk weer een Dikke Banden Race in Goor georganiseerd. Op zaterdag 20 augustus zal er in drie verschillende leeftijds-categorieën worden gestreden tijdens de wielerronde in het Goorse stadshart.

Dikke Banden Race 3

De Dikke Banden Race opent dit jaar het programma van de Goorse wielerronde. Kinderen tot en met 8 jaar rijden hun wedstrijd om 17.00 uur. Aansluitend volgen de Dikke Banden Races voor kinderen van 9 en 10 jaar en kinderen van 11 en 12 jaar. De indeling van de categorieën gaat volgens de regels op basis van het geboortejaar. Deelname is mogelijk voor kinderen geboren in 2004 of later. Opgeven kan al via het mailadres ln.roognavednornull@ecarnednabekkid, onder vermelding van naam, woonplaats en geboortedatum van het deelnemende kind.

Programma wielerronde
Buiten de Dikke Banden Race staan dit jaar weer wielerwedstrijden voor de elite vrouwen en elite mannen op het programma tijdens de Ronde van Goor. Om 18.00 uur starten de vrouwen, nadat dat jeugd gehuldigd is, en om 19.30 uur begint de koers voor de mannen. Die tellen allebei mee voor de VIRO Criterium Cup Twente. Een dag voor de wedstrijd in Goor wordt ook al de Ronde van Markelo verreden.