Goorse jeugd krijgt Dikke Banden Race terug

Met je eigen fiets over het parcours waar later de grote mannen en vrouwen ook voorbij snellen op hun racefiets. Welke ouder kan zich zijn of haar deelname aan een dikke banden race nog herinneren? Nu is het weer tijd voor de jeugd. Tijdens de Ronde van Goor wordt dit jaar voor het eerst sinds jaren namelijk weer een Dikke Banden Race in Goor georganiseerd. Op zaterdag 20 augustus zal er in drie verschillende leeftijds-categorie├źn worden gestreden tijdens de wielerronde in het Goorse stadshart.

Dikke Banden Race 3

De Dikke Banden Race opent dit jaar het programma van de Goorse wielerronde. Kinderen tot en met 8 jaar rijden hun wedstrijd om 17.00 uur. Aansluitend volgen de Dikke Banden Races voor kinderen van 9 en 10 jaar en kinderen van 11 en 12 jaar. De indeling van de categorie├źn gaat volgens de regels op basis van het geboortejaar. Deelname is mogelijk voor kinderen geboren in 2004 of later. Opgeven kan al via het mailadres dikkebandenrace@nullrondevangoor.nl, onder vermelding van naam, woonplaats en geboortedatum van het deelnemende kind.

Programma wielerronde
Buiten de Dikke Banden Race staan dit jaar weer wielerwedstrijden voor de elite vrouwen en elite mannen op het programma tijdens de Ronde van Goor. Om 18.00 uur starten de vrouwen, nadat dat jeugd gehuldigd is, en om 19.30 uur begint de koers voor de mannen. Die tellen allebei mee voor de VIRO Criterium Cup Twente. Een dag voor de wedstrijd in Goor wordt ook al de Ronde van Markelo verreden.

Gerelateerde berichten

  • Europees Kampioene Ilse Pluimers in Ronde van Goor12 augustus 2019 Europees Kampioene Ilse Pluimers in Ronde van Goor Het Enterse toptalent Ilse Pluimers is op zaterdag 7 september te bewonderen in de Ronde van Goor. De 17-jarige Enterse werd afgelopen vrijdag in Alkmaar Europees Kampioene bij de […]
  • Regionale toprenners in Ronde van Goor29 augustus 2018 Regionale toprenners in Ronde van Goor Aan de Ronde van Goor doen komende zaterdag opnieuw de beste wielrenners uit de regio mee, die niet rijden voor een professional team. Daarmee heeft de wielerkoers door het Goorse […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Aanmelding Dikke Banden Race Goor geopend10 augustus 2018 Aanmelding Dikke Banden Race Goor geopend Op je eigen fiets zo hard mogelijk door het centrum van Goor racen, op een afgezet parcours en met veel publiek langs de kant. Wie wil dat nu niet? Met die gedachte hoopt de Goorse […]
  • En de miss is: Romy Vossebeld15 augustus 2016 En de miss is: Romy Vossebeld De wielrenners die komende zaterdag het ereschavot betreden tijdens de Ronde van Goor ontvangen de zoenen en de bloemen van Romy Vossebeld. Dit jaar is de 21-jarige Goorse de rondemiss […]