Twenthe pakt punt na heilloze start

Twenthe heeft vanmiddag het tweede punt van het seizoen behaald. De ploeg van trainer Henk Veldhuis sleepte, na een desastreuze start, in de slotfase een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Mark Nijland (2x) en Guus Lummen tekenden voor de Goorse treffers. Ondanks het punt blijft Twenthe wel hekkensluiter in de tweede klasse J en wacht het nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Twenthe begon uiterst beroerd. De ploeg van trainer Henk Velhuis, die niet kon beschikken over Erik Kamphuis en Zaka Kourie, keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Een voorzet van de rechterkant werd door Twente-verdediger Glenn Begieneman achter zijn eigen doelman Patrick Kollmer gekopt, 0-1. Niet alleen Begieneman was nog niet helemaal wakker. Heel Twenthe leek klinisch dood in de beginfase, want nog geen minuut later keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg profiteerde van slordig balverlies. Twenthe leek zich nadien iets te herpakken van de valse start. De ploeg viel aan over de flanken en kreeg ook enkele mogelijkheden. Toch had het wat geluk nodig om op gelijke hoogte te komen. Michel Boom raakte de bal verkeerd en bereikte onbedoeld Guus Lummen, die met een uiterst fraaie voetbeweging de 2-1 op het scorebord zette. Ook de thuisploeg bleef gevaarlijk. Schalkhaar wist voor rust zelfs nog een keer te scoren, want in de 36ste minuut was een van de aanvallers van Schalkhaar dodelijk efficiënt voor het doel van Kollmer, 3-1.

In het tweede bedrijf werd Twenthe al vroeg in de wedstrijd geholpen. Een der Schalkhaar-verdedigers gleed ongelukkig uit en viel met de hand op de bal: strafschop. Vanaf elf meter zorgde Mark Nijland voor de 3-2. Het was pas het eerste doelpunt van het seizoen voor de blonde aanvaller. Twenthe had na de aansluitingstreffer moeite om een vuist te maken. Schalkhaar leunde achterover en loerde op de counter. De gastheer kreeg vijf minuten voor tijd ook nog een grote kans, maar de lat stond een vierde treffer voor de thuisploeg in de weg. Twenthe leek verslagen, maar in de 88ste minuut bekroonde Mark Nijland nog een fraai voorzet van Tom Berkers. Nijland kopte de bal van tien meter achter de doelman en zorgde zo voor het tweede punt van het seizoen. Toch zal het gelijkspel, zeker gezien de dramatische start, voelen als een zege. Zeker als we de productie in ogenschouw nemen. In deze wedstrijd scoorde Twenthe namelijk vaker dan in de zes voorgaande duels bij elkaar.

Twenthe is nog wel altijd de hekkensluiter in de tweede klasse J.