Marit Cent toont zich in Zweedse wielerkoers

De Goorse wielrenster Marit Cent (17) doet het zeer goed in de U6 Cycle Tour, een zesdaagse etappekoers in Zweden. Woensdag is de dochter van tweevoudig olympiër Erik Cent zevende geworden in de derde etappe. Extra knap daaraan is dat de junior vrouwen, wielrensters van 17 en 18 jaar, in de U6 Cycle Tour hun wedstrijd samen met de elite vrouwen rijden. De derde etappe finishte na 91 kilometer bergop en werd gewonnen door de Nederlandse Irene Gerritsen. Cent was de derde juniore in de uitslag.

Marit Cent 2016

In de komende drie dagen wachten Cent en het peloton nog een criterium, een lastige lange etappe en een heuvelachtige tijdrit. Daarin verdedigt de Goorse een 26e plaats in het klassement, waarbij ze één van de beste jongeren in de stand is. Eerder dit seizoen won Cent al twee keer een wedstrijd in België.