Partijen in de bres voor de boeren

De gemeente stelt geld beschikbaar voor boeren die lijden onder de slechte economische situatie. Dat heeft de raad beslist. De raadsfracties van het CDA, de VVD en de PvdA willen een plan van aanpak zien om de noodlijdende agrarische sector een hand toe te reiken. Wim Meulenkamp, wethouder van dienst, is al bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om agrariërs in de Hof te kunnen ondersteunen. Er wordt in ieder geval geen geld uitgekeerd. Er wordt gekeken naar andere manieren om de boeren te helpen. Volgens onderzoeken hebben met name varkenshouders het zwaar, ook de pluimveehouders en melkveeboeren hebben geen vette jaren achter de rug. De partijen willen dat zij zich duurzaam kunnen ontwikkelen. De PvdA wil een ‘Masterplan’ voor heel Twente.

varkensboerderij

 

Gerelateerde berichten

  • Europarlementariërs in Goor voor boerendiscussie16 september 2016 Europarlementariërs in Goor voor boerendiscussie De Europarlementariërs Agnes Jongerius (S&D-fractie) en Annie Schreijer-Pierik van de EVP-fractie in het Europees Parlement, zijn komende maandag in Goor voor een discussie-avond met- […]
  • VVV houdt toch niet op te bestaan20 december 2016 VVV houdt toch niet op te bestaan De VVV in de gemeente Hof van Twente maakt een doorstart met een nieuw interim-bestuur. De vereniging verkeert in een zware crisis nadat de zogenoemde commissie Vrije Tijds Economie aangaf […]
  • Veel geld voor sociaal-economische initiatieven16 september 2015 Veel geld voor sociaal-economische initiatieven Er wordt anderhalf miljoen euro uitgetrokken voor de uitvoering van een plan om de lokale economie in Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente een impuls te geven. […]
  • Omwonenden beoogde Lidl-locatie: ‘wethouder Meulenkamp is niet integer’24 januari 2019 Omwonenden beoogde Lidl-locatie: ‘wethouder Meulenkamp is niet integer’ Inwoners van de Kerkstraat, Laarstraat en De Wheeme hebben het helemaal gehad met wethouder Meulenkamp. Aanleiding is de procedure rondom de eventuele komst van een nieuwe Lidl-supermarkt […]
  • Boek over boeren van Goor24 september 2018 Boek over boeren van Goor De Stichting Heemkunde legt op dit moment de hand aan boek over de geschiedenis van de Marke Kerspel Goor. Met marke wordt het genootschap van boeren bedoeld, in dit geval in het […]