Cogas gaat buitengebied verglazen

Mensen die in het buitengebied van Goor wonen kunnen zich vanaf nu aanmelden om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van Cogas. Als voor 31 oktober 50% van het totaal van 3200 huishoudens zich heeft ingeschreven, dan zal het netwerk worden aangelegd. Vandaag zijn in het gemeentehuis in Goor de contracten daartoe ondertekend. Gisteravond was er in De Reggehof al een informatiebijeenkomst waar de zogenoemde ‘ambassadeurs’ werden bijgepraat. Deze inwoners van het buitengebied moeten de rest van de bewoners enthousiast maken voor de nieuwe breedbandverbinding. Wie kiest voor glasvezel betaalt straks 9,95 euro per maand aan vastrecht. Daarnaast kan er worden gekozen uit drie aanbieders (Fiber, Caiway en Solcon). Zakelijke gebruikers kunnen ook naar CBizz en WeServe. meer informatie staat op glasvezelbuitenaf.nl.¬†

Glasvezelconvenant1Piet Grootenboer van Cogas (l) en wethouder Harry Scholten (r) tijdens de ondertekening van de contracten

Gerelateerde berichten

  • Gemeente wil buitengesloten glasvezeladressen tegemoet komen19 januari 2017 Gemeente wil buitengesloten glasvezeladressen tegemoet komen Er zijn zo'n 120 adressen in het buitengebied van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente die niet kunnen worden aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Cogas zonder dat daar […]
  • Toch glasvezel in het buitengebied van Goor31 oktober 2016 Toch glasvezel in het buitengebied van Goor Na een indrukwekkende eindspurt komt er toch glasvezel in het buitengebied van Goor. Bewoners die aan de rand van 't Twentse Haagje wonen hebben in de laatste week nog een grootse lobby […]
  • Te weinig aanmeldingen glasvezel buitenaf20 oktober 2016 Te weinig aanmeldingen glasvezel buitenaf De aanleg van glasvezel in het buitengebied lijkt op losse schroeven te staan omdat het aantal aanmeldingen nog fors onder de benodigde 50% is. Op het moment van schrijven heeft¬† 22% zich […]
  • Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders29 oktober 2014 Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders Er is in januari toch de mogelijkheid om te kiezen voor een andere kabel- en glasvezelaanbieder dan Caiway. De collega's van zustersite Maarkelsnieuws.nl vonden uit dat er ook kan worden […]
  • College onder vuur door Cogas-move21 oktober 2014 College onder vuur door Cogas-move Wat kan de gemeente Hof van Twente doen aan de gedwongen overstap van Ziggo naar Caiway in het Cogas-gebied ? Dat zal vanavond speerpunt zijn tijdens de raadsvergadering in het Goorse […]