Daar zitten ze dan…

Presentator Willy Oosterhuis zei het op zijn eigen treffende wijze: “Loat goan !” Daarmee leidde hij één voor één de tien deelnemers aan het Goorse Paalzit-kampioenschap bij café De Whee naar de autostoelen die bovenop de houten palen zijn gemonteerd. Zeven mannen en drie dames zijn vanaf zes uur begonnen met een dagenlange zit onder grote publieke belangstelling voor het goede doel: Doors Wide Open. Het was het startsein van een keur aan activiteiten in het kader van het 5-jarig jubileum van het nieuwe café De Whee en het winkelcentrum dat in 2011 ook vernieuwd werd opgeleverd. Het doel van de tien deelnemers is om tot zondagavond 19.00 uur te blijven zitten. De winnaar krijgt 1000 euro waarvan de helft naar het goede doel gaat. Onder de deelnemers zeven Gorenaren, een Markeloër, een Nijverdaller en een deelnemer uit Borne.

Paalzitten4

De deelnemers mogen per uur vijf minuten naar beneden. Dat hoeft niet. De tijd kan ook opgespaard worden om op een ander moment langer te pauzeren of om aan het einde het verschil te maken. Per dag is er in de ochtend en in de avond een half uur ingepland voor een maaltijd. De deelnemers uit Goor zijn Jorno de Vries, Leoniek Holtmaat, André Heijtink, Imre van der Veen, Nikki Hinnen en twee jongens met de naam Wesley Hofman die geen van elkaar familie zijn. Uit Nijverdal zit taxichauffeur Bennie van Petersen op een paal. Adrie Driezes is de Markelose deelnemer terwijl Wilco Ros uit Borne het tiental complementeert.

Paalzitten2André Heijtink (l) en Bennie van Petersen (r)

Naast het paalzitten zijn er tal van andere activiteiten. Zo houdt de Twentse Piraten Express een marathonuitzending die te volgen is op de 88.4 FM. Er zijn ook optredens. Zo komen onder meer De Palemiger Spatzen, Ciska and the Nightbirds en Voice of Holland-finaliste Emmaly Brown. Zaterdag is er een grote Parijse markt op het plein voor het café en het winkelcentrum.

Paalzitten3Leoniek Holtmaat (l) en Jorno de Vries (r)

Paalzitten5organisator Auke Kramer geeft de laatste aanwijzingen