Laurene en Miny zijn veilig maar erg van slag

Ze lag te slapen toen de verschrikkelijke aanslag in Nice gisteren het leven kostte aan zeker 84 mensen en werd wakker gebeld door bezorgde familieleden. De 25-jarige Laurene Chemoux is geboren en woonachtig in Nice en woonde van haar 11e tot haar 18e bij haar moeder Nicole Vollenbrock in de Goorse Merelstraat. “Het is een chaos hier. Het is enorm onwerkelijk wat er gebeurd is. Ons kantoor is in een zijstraat van de Promenade des Anglais waar de aanslag gepleegd is. Daar kan ik nu ook niet naartoe. Wil ik ook niet. De stad is in shock.”

LaurenechemouxLaurene Chemoux

Volgens Laurene Chemoux is er ook nu nog sprake van paniek. “Mensen proberen elkaar hier via Facebook op te sporen om te kijken of dierbaren veilig zijn. Ik probeer zelf contact te zoeken met een oud-collega die mijn vriendin is geworden. Dat is nog niet gelukt.” Een Tunesische Fransman reed gisteravond met een vrachtwagen in op een mensenmassa die op de Boulevard de Franse nationale feestdag aan het vieren was. “Normaal zijn wij daar ook altijd. Dit keer gelukkig niet. Echt niet te bevatten. Het komt nu wel heel dichtbij. Mensen waren hier bang dat er tijdens het EK wat zou gebeuren. De opluchting was groot toen dat bleek mee te vallen. Nu zijn we nog geen week verder en gebeurt dit. Verschrikkelijk.”

Miny Becking-Endeman is met haar man op vakantie in Zuid Frankrijk en ging gisteren per bus naar Nice om het grootse vuurwerk te aanschouwen. De Goorse, die al 45 jaar met haar man Willy in Deventer woont, zag het schouwspel en dus ook de verschrikkingen, echter nooit. “Er was enorm veel dreiging. In de middag al. Heel veel politie op de been. Er hing op de één of andere manier iets in de lucht. We voelden ons er absoluut niet prettig. Op een bepaald moment hebben we besloten om weg te gaan. De sfeer was niet goed. Er klopte iets niet.” Dat onderbuikgevoel bleek de redding voor het paar. Zij gingen terug naar hun vakantiebestemming buiten Nice en zagen later vol afschuw de beelden van de aanslag. “Niet te bevatten. We zijn behoorlijk van de kaart hier.”

Minybecking1 (2)Miny Becking