Vakantie voor Goorse basisschoolleerlingen

Het is voor veel kinderen de mooiste tijd van het jaar: De grote schoolvakantie. Vandaag zijn de deuren van de Goorse basisscholen op slot gegaan om op maandag 29 augustus de deuren pas weer te openen. Dit na een week waarin er vooral ook veel aandacht was voor de schoolverlaters. De kinderen van de groepen 8 keken met weemoed terug op hun lagere schoolperiode in afsluitende schoolkampen, musicals en andere opvoeringen.

Heeckerenafscheid1

Leerlingen lieten wat voor de eeuwigheid achter zoals een schilderij op de Wiekslag. Ook ouders werden op de zes Goorse scholen nadrukkelijk bij het afscheid betrokken of deden zelf een duit in het zakje zoals de vaders en moeders van de Prins Constantijnschool enkele weken geleden. Een mooie traditie is de manier waarop de nieuwe brugklassers door de rest van de basisschoolleerlingen werden uitgezwaaid. Dat gebeurde op het Heeckeren via een trampoline, op de Albatros middels een glijbaan, op de Puntdak werd een erehaag gevormd terwijl op ’t Gijmink en de Prins Constantijnschool de rode loper werd uitgelegd.

Constantijnuitzwaaien

Gerelateerde berichten

  • Kinderen weer naar school in continurooster29 augustus 2016 Kinderen weer naar school in continurooster Na een lange zomervakantie zijn de Goorse kinderen vandaag weer begonnen op de basisscholen. Ook het voortgezet onderwijs op De Waerdenborch zal op deze maandag weer aanvangen. Voor de […]
  • Goorse schoolkinderen ook later naar school27 juni 2017 Goorse schoolkinderen ook later naar school Ook de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen geven gehoor aan de oproep om vandaag een uur later te beginnen. Het eerste lesuur wordt er gestaakt om de landelijke actie voor meer […]
  • Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken18 september 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen gaan staken De leerkrachten van de zes Goorse basisscholen leggen op donderdag 5 oktober het werk neer. Ze geven daarmee gehoor aan de oproep van de vakbonden en de actiegoep 'PO in actie' om te […]
  • Buikspreken, goochelen en zingen op Kinderschoolfeest23 juni 2016 Buikspreken, goochelen en zingen op Kinderschoolfeest De basis-schoolkinderen van de Prins Constantijnschool en 't Gijmink trapten vanmorgen af voor het kinderfeest in de Schoolfeesttent dat voor hen om 09.00 uur begon. Zij werden vermaakt […]
  • Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking7 december 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking Er is wederom een staking aanstaande van de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen. Komende dinsdag, 12 december, wordt er geen les gegeven en zijn alle Goorse kinderen dus vrij. De […]