Zat las bie mie zelf…

Wie had dat gedacht, van Wa-wollie naar Wa-halla. De Goorse kringloopwinkel is niet meer. Dit keer niet door onvoldoende klandizie maar doordat iemand de rode haan heeft laten kraaien, althans dat zijn de geruchten. In dit pand liep ook altijd een huiskat. Als het is aangestoken, zou dan de Goorse  honden- en kattenhater achter de brand zitten?

namens_niels

Want eerder vorige week ook al verontrustende berichten; “Gebakken sponzen gevonden in bosjes bij uitlaatgebied  viervoeters”. Het is toch onvoorstelbaar dat er onverlaten rond lopen die zo’n hekel hebben aan honden en katten dat ze op deze manier de populatie proberen uit te dunnen? Ik vraag me af wat er in het hoofd rond gaat van iemand die zoiets bedenkt. Is het iemand die vroeger gebeten is? Iemand waar thuis vroeger de Chiwawa meer aandacht kreeg? Iemand die er zat van was dat de Garfield van de buren constant in z’n tuintje loopt te wroeten? Is het een teruggekeerde Syrië-ganger die het leggen van bermbommen heeft verruilt voor het plaatsen van sponzige broodjes? Of is het iemand die het niet kon accepteren dat uit de poll van Goorsnieuws.nl is gebleken dat hondenpoep op straat niet de eerste ergernis is maar dat dat “hardrijders” zijn?

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook niet zo’n fan ben van loslopende katten in mijn tuin. Ik laat mijn hond toch ook niet uit in iemand anders z’n voortuin? Heb trouwens ook helemaal geen hond, maar toch. Katten moeten buiten zijn, hoor ik kattenbezitters vaak zeggen. Oké, dan denk ik er over na om twee Afrikaanse Oehoe’s aan te schaffen. Ik vind het zielig om ze ’s nachts in een kooi op te sluiten. Het zijn per slot van rekening nachtdieren en ze hebben het recht om lekker buiten te spelen. Eens kijken met wie ze vriendjes worden… Nee flauwekul. Het is ziekelijk om dieren te vergiftigen maar aan de andere kant: als ik er last van wil hebben koop ik zelf wel een huisdier.

Huize Kremers herbergt trouwens óók een huisdier waar ik af en toe “last” van heb. Of nou ja “last”, het komt soms een beetje ongelegen wat dat gekke beest allemaal doet. Het is een papegaai en hij heet “Geertje Wildebras”. Een Grijze Roodstaart met het intellect van een kleuter en met een woordenschat van ongeveer 400 woorden. Meestal wil hij bewijzen dat hij die 400 woorden nog allemaal kent als je midden in een spannende film zit of aan het telefoneren bent. De ringtoon van m’n telefoon moet ik maandelijks veranderen en hetzelfde geldt voor het geluid van de bel aan de voordeur. Binnen een maand kan hij ze feilloos imiteren.

Mijn dochter komt om de haverklap bij mij en zegt dat ze van Geertje een snoepje mocht en mijn vrouw weet het direct als ik bier gedronken heb omdat hij dan de hele avond het geluid van het openen van een halve liter Grolsch na doet. Een vriend van mij is een keer zo lollig geweest om de hele dag een Ipad naast z’n kooi te zetten met de grootse ranzigheid aan filmpjes die hij maar kon vinden op het internet. Je schaamt je dood als de telefoon gaat en Geertje roept luidkeels, met mijn stem, voordat ik zelf iets kan zeggen: “Hallo, Sexclub het Gouden Eikeltje, met Haantje de Voorste spreekt u”, en vervolgens de tune van Playboy TV.

Nou ja…zat las bie mie zelf.

 

Namens Niels,

een fijne dag…