Loods Wawollie vrijwel zeker aangestoken

Het onderkomen van Wawollie is vrijwel zeker aangestoken, afgelopen zondag. De grote kringloopwinkel in een pand dat in eigendom is van het naastgelegen Eternit werd compleet in de as gelegd. Volgens Hans Messie, de man achter Wawollie, zijn er genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat Wawollie niet zonder menselijke hulp in brand is gevlogen. Wie het gedaan heeft is nog ongewis maar dat de daad bewust op Wawollie is gericht, noemt hij niet onwaarschijnlijk. “We hebben in de loop der jaren veel vrienden gekregen maar er zijn ook mensen die het om wat voor reden dan ook, minder goed met ons voor hebben.”

Wawolliegemeentehuis2Hans Messie (links) vanmiddag voor het Goorse gemeentehuis waar een bijeenkomst voor medewerkers was

Messie deed zijn verhaal vanmiddag ook in de raadszaal van het gemeentehuis waar circa 40 medewerkers samen waren om te praten over de tragische zondag en de toekomst. Messie hoopt op een doorstart van Wawollie in Goor en gaat daar onder meer over in gesprek met Eternit. De medewerkers kunnen voorlopig terecht in de andere filialen van Wawollie in Haaksbergen en Utrecht.

Wawolliegemeentehuis1Medewerkers van Wawollie voor het gemeentehuis vanmiddag

Gerelateerde berichten

  • Sloop Wawollie begonnen15 september 2016 Sloop Wawollie begonnen Medewerkers van Ardesch sloopwerken uit Kloosterhaar zijn vandaag begonnen met het opruimen van de puinhopen en het slopen van de loods waar tot voor kort kringloopwinkel Wawollie in was […]
  • Overweldigend veel tweedehands artikelen voor Kiekeboe20 juli 2017 Overweldigend veel tweedehands artikelen voor Kiekeboe Ze is er enorm mee in haar nopjes. Anke Nijhoff, drijvende kracht achter de nieuwe kringloopwinkel Kiekeboe op het TSB-terrein. "Het is diep ontroerend", schrijft ze in een bericht aan […]
  • Eén tip over brand Wawollie na uitzending opsporingsprogramma3 augustus 2016 Eén tip over brand Wawollie na uitzending opsporingsprogramma Er is één tip binnen gekomen over de brand bij Wawollie naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. De kringloopwinkel is mogelijk aangestoken […]
  • Inbraak vlak voor brandstichting bij Wawollie28 juli 2016 Inbraak vlak voor brandstichting bij Wawollie Er is ingebroken in kringloopwinkel Wawollie, vlak voordat het pand werd verwoest door brand. Dat zegt de politie in het RTV Oost opsporingsprogramma Onder de Loep. Onderzoek heeft […]
  • Grote brand bij Wawollie (met video)17 juli 2016 Grote brand bij Wawollie (met video) Bij kringloopwinkel Wawollie woedt een zeer grote brand. Daardoor is het pand aan de Haaksbergerweg in korte tijd volledig afgebrand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en […]