Loods Wawollie vrijwel zeker aangestoken

Het onderkomen van Wawollie is vrijwel zeker aangestoken, afgelopen zondag. De grote kringloopwinkel in een pand dat in eigendom is van het naastgelegen Eternit werd compleet in de as gelegd. Volgens Hans Messie, de man achter Wawollie, zijn er genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat Wawollie niet zonder menselijke hulp in brand is gevlogen. Wie het gedaan heeft is nog ongewis maar dat de daad bewust op Wawollie is gericht, noemt hij niet onwaarschijnlijk. “We hebben in de loop der jaren veel vrienden gekregen maar er zijn ook mensen die het om wat voor reden dan ook, minder goed met ons voor hebben.”

Wawolliegemeentehuis2Hans Messie (links) vanmiddag voor het Goorse gemeentehuis waar een bijeenkomst voor medewerkers was

Messie deed zijn verhaal vanmiddag ook in de raadszaal van het gemeentehuis waar circa 40 medewerkers samen waren om te praten over de tragische zondag en de toekomst. Messie hoopt op een doorstart van Wawollie in Goor en gaat daar onder meer over in gesprek met Eternit. De medewerkers kunnen voorlopig terecht in de andere filialen van Wawollie in Haaksbergen en Utrecht.

Wawolliegemeentehuis1Medewerkers van Wawollie voor het gemeentehuis vanmiddag