Bewoners Laarstraat geëvacueerd na gaslek

160724_Gaslek_Laarstraat1

Een buurtbewoner van de Laarstraat heeft vanavond rond 23:00 een behoorlijke gaslek ontdekt. Het lek zat in een middendrukgasleiding waardoor de stoeptegels omhoog kwamen. De Goorse brandweer die assistentie kreeg uit Diepenheim heeft het gebied afgezet en de bewoners geëvacueerd. Uit metingen bleek dat het gas de riolering in stroomde. Daarop heeft de brandweer een groter gebied afgezet. Ook werd een voordeur geforceerd omdat een ouder echtpaar waarschijnlijk nog lag te slapen. Zij en de overige 21 bewoners zijn in de brandweerkazerne ondergebracht.

Cogas heeft de gasleiding afgesloten en een graafmachine in stelling gebracht om de leiding op te graven. Over de oorzaak van het lek is nog niets bekend. Buurtbewoners gaven aan dat ze de dag ervoor ook al een lichte gaslucht hadden waargenomen. Gedurende het lek heeft de brandweer een waterscherm gecreëerd om het gas neer te laten slaan. De gasconcentraties zijn inmiddels voldoende gedaald waardoor de bewoners weer naar huis kunnen.

Jpeg

Jpeg

Het gaslek bevindt zich voor de blauwe bus.

Gerelateerde berichten

  • Auto lekt LPG op het Weversplein1 juni 2017 Auto lekt LPG op het Weversplein De Goorse brandweer kwam vanavond rond 19:45 in actie voor een lekkende LPG-auto op het Weversplein. Het gebied rondom de auto werd ruim afgezet. Een lekke LPG-slang bleek de boosdoener. […]
  • Vrijdag reparatie gasleiding Laarstraat27 juli 2016 Vrijdag reparatie gasleiding Laarstraat De reparatie aan de gesprongen gasleiding in de Laarstraat gaat vrijdag beginnen. Dat is bekend gemaakt door energiebedrijf COGAS. Het is niet bekend hoelang de werkzaamheden gaan duren […]
  • ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden)1 mei 2020 ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden) Een tweetal Laarstraat-bewoners, die anoniem willen blijven, kwamen bij deze site met een schriftelijke reactie op de noodkreet van Molenstraatbewoners, eergisteren op Goorsnieuws.nl. Die […]
  • Gewonde door ammoniaklekkage bij Plukon22 juni 2020 Gewonde door ammoniaklekkage bij Plukon Een medewerker van Plukon is gisteravond gewond geraakt nadat er ammoniak is gelekt door een defecte afsluiter. De medewerker is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De […]
  • Gaslucht bij Buddy’s28 oktober 2016 Gaslucht bij Buddy’s De Goorse brandweer is vanmiddag uitgerukt na een melding van een gaslucht ter hoogte van café Buddy's aan de Deldensestraat. Eenmaal gearriveerd werd net voor het pand gezocht maar niets […]