Blokker gaat weg, Lamers komt terug

De karakteristieke letters van de vorige eigenaren staan nog altijd op het winkelpand in de Molenstraat waar al sinds jaar en dag huishoudelijke en kado-artikelen evenals speelgoed wordt verkocht, en krijgen nu ook weer de functie die ze altijd hadden. Het ondernemerspaar Yvonne en Benny Waanders zeggen de Blokker-formule vaarwel en gaan door onder de oude naam Lamers. Volgens Waanders past de nieuwe weg die Blokker ingeslagen is met een transformatie van de winkels niet bij een plaats als Goor. “Dat is prima voor de grote steden maar hier hebben we een heel ander soort publiek met andere wensen.”

Lamers3 Waanders startte 16 jaar geleden de samenwerking met Blokker. “Dat was toen belangrijk om het hoofd boven water te houden maar de organisatie is nu veel te log. Het zijn net mammoettankers. Je kunt wel aan het stuur draaien maar voordat je koers wijzigt, ben je een hele tijd verder en die tijd hebben we gewoon niet.” De Blokker-uitingen zijn vanaf 1 augustus van de gevel en vanaf dat moment heet de winkel weer Lamers. In de komende weken zal ook het assortiment worden aangepast. Waanders wil dat meer afstemmen op de wensen van het Goorse publiek. De uitbaters lieten onlangs ook nog weten dat het instellen van het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat ook niet positief uitpakte en leidt tot inkomstenderving.

Lamers1

Gerelateerde berichten

  • Lamers gaat sluiten7 april 2018 Lamers gaat sluiten Lamers Goor in de Molenstraat gaat sluiten. De winkel met huishoudelijke artikelen en speelgoed gaat dicht om 'bedrijfs-economische redenen'. In een brief aan deze site zeggen de uitbaters […]
  • Lamers gaat nog één keer open13 november 2018 Lamers gaat nog één keer open Lamers opent komende zaterdag nog één keer de deuren. De winkel in huishoudelijke artikelen- en speelgoed houdt vanaf 10:00 uur de laatste uitverkoop in het pand aan de Molenstraat. Dit […]
  • Ook Marskramer weg uit Goor2 augustus 2016 Ook Marskramer weg uit Goor De Marskramer sluit aan het einde van het jaar de deuren van haar vestiging op winkelcentrum De Whee.  Het Goorse filiaal van de huishouden- en speelgoedartikelen-keten is niet rendabel […]
  • ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden)1 mei 2020 ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden) Een tweetal Laarstraat-bewoners, die anoniem willen blijven, kwamen bij deze site met een schriftelijke reactie op de noodkreet van Molenstraatbewoners, eergisteren op Goorsnieuws.nl. Die […]
  • Benny ‘Blokker’ Waanders te gast in Portret30 september 2015 Benny ‘Blokker’ Waanders te gast in Portret Benny Waanders staat deze week centraal in het Hofstreek-programma Portret. Geboren en getogen in Delden, maar hij is nu inmiddels geruime tijd woonachtig in ons Twentse Haagje. Na eerst […]