Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens

De nieuwe milieupas van de gemeente Hof van Twente en Twente Milieu is bezorgd bij de Goorse huishoudens. De pas is straks nodig om in te loggen op een speciale site waar kan worden bekeken hoe vaak er restafval is aangeboden. Vanaf 1 januari 2017 betaalt ieder huishouden een vast tarief en daarnaast extra als de ‘grijze bak’ op jaarbasis meer wordt geledigd dan is afgesproken. Wethouder Scholten wil vasthouden aan 10 keer. De gemeenteraad wil twee extra ledegingen. De tarieven voor het extra aanbieden van rest-afval moeten nog worden vastgesteld. Bij de pas zit een folder en een begeleidende brief waarin ook een aantal informatie-avonden in het najaar worden aangekondigd. Ook is er folder met nadere uitleg over Diftar bijgevoegd.

Milieupasmetbrief

Gerelateerde berichten

  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • VVD wil een afvalbak minder1 oktober 2020 VVD wil een afvalbak minder De lokale fractie van de VVD wil dat onderzocht wordt of het in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente niet meer rendabel is om het restafval en het zogenoemde pmd-afval (plastic) […]
  • Goorse gezinnen gezocht die afvalvrij willen leven3 maart 2016 Goorse gezinnen gezocht die afvalvrij willen leven Zo weinig mogelijk restafval produceren in 100 dagen tijd. Dat is de uitdaging waar Twente Milieu ook Goorse gezinnen voor warm wil maken. De uitdaging waarvoor zich in Twente nu iets meer […]
  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • “Afval scheiden begint in de keuken…”17 januari 2016 “Afval scheiden begint in de keuken…” Een ingezonden stuk van gemeenteraadslid Theo Reijnders. De VVD-er hekelt de pogingen om het zogenoemde Diftar-systeem versneld in te voeren. Dit gebeurt nu per 1 januari van het volgend […]