Nominaties en erkenning voor natuurfoto’s Heinhuis

De ster van de Goorse fotografe Trui Heinhuis is rijzende. Haar bijzondere natuurfoto’s maken internationaal indruk en dat leverde deze week een nominatie op voor de titel ‘Beste Roots lezersfoto aller tijden.” Het gaat om een prent (foto onder) van een slak in een bloem, de zogenoemde Calla. Daarmee won ze jaren geleden al eens de eerste prijs bij Roots, een toonaangevend natuurblad, en hiermee werd ze nu uit 4.000 inzendingen gekozen om mee te dingen naar de titel beste lezersfoto en dat samen met nog een foto, gemaakt door Heinhuis. Bij winst krijgt ze een plek in de natuuragenda. Dat hangt af van het aantal stemmen op een speciale website. Er kan op Heinhuis gestemd worden via de volgende LINK.

Heinhuisslak

De Goorse fotografe geniet steeds meer aanzien. Een foto van bosanemoontjes aan de waterkant kreeg bij ‘The International Garden Fotographer of the Year’ (IGPOTY) het predikaat ‘Highly recommended’ en is nu te zien in het een expositie van deze organisatie in Hortus in Amsterdam.

HeinhuisbosanemoontjesBosanemoontjes aan de waterkant met de weerspiegeling in het water. Het effect is veroorzaakt door zonlicht en wind