Erik Blaak overleden

In de vroege ochtend van zaterdag 30 juli is Erik Blaak overleden. De bevlogen en bekende Gorenaar stierf aan de gevolgen van kanker. Blaak kampte met een hersentumor. Erik Blaak runde tot een aantal jaren geleden een makelaarskantoor in de Kerkstraat. Toen hij daarmee stopte ging hij zich toeleggen op diverse sociale projecten in het Goorse. Hij was mede-oprichter van de stichting Voor en door Goor dat onder meer het Goorsche Gruytbier op de markt bracht. Blaak is ook de grondlegger van de Stadslandbouw in Goor waar nu diverse mensen dagbesteding hebben door het verbouwen van producten voor de voedselbank.

Erikblaak1

Blaak initieerde ook de zogenoemde Social Wall, een mozaïekproject waaraan door verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking gewerkt wordt in het onderkomen van de stadslandbouw op het terrein aan de Kerkstraat. Erik Blaak is 54 jaar geworden. Komende woensdagavond is er gelegenheid om de nabestaanden te condoleren van 19.00 uur tot 19.30 uur in uitvaartcentrum De Borgh. De uitvaartplechtigheid is in besloten kring.

Gerelateerde berichten

  • Erik Blaak legt eerste steen voor uitbreiding onderkomen Stadslandbouw16 april 2016 Erik Blaak legt eerste steen voor uitbreiding onderkomen Stadslandbouw Erik Blaak heeft gistermiddag samen met zijn vrouw Janet, de eerste steen gelegd als inleiding van de uitbreiding van het onderkomen aan de Kerkstraat. Daar wordt naast de al beschikbare […]
  • Cafébaas Bertus Leferink overleden19 augustus 2020 Cafébaas Bertus Leferink overleden Afgelopen maandag is Bertus Leferink overleden. De geboren Oldenzaler genoot in Goor bekendheid als uitbater van Café B&T dat hij in de Hengevelderstraat met zijn vrouw Truus […]
  • Geschokte reacties op overlijden Wim Schreurs7 juni 2018 Geschokte reacties op overlijden Wim Schreurs In Goor is geschokt gereageerd op het overlijden van Wim Schreurs. De bekende Gorenaar overleed afgelopen zondag na een kort ziekbed. Schreurs was lange tijd directeur van de Gijminkschool […]
  • Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen20 juli 2015 Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst 'publiekelijk' gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door […]
  • Blaak genomineerd voor Overijsselse vrijwilligersprijs17 oktober 2015 Blaak genomineerd voor Overijsselse vrijwilligersprijs Erik Blaak is genomineerd voor de Overijsselse vrijwilligersprijs 2015. De 53-jarige Gorenaar is de kartrekker van de stadslandbouw Hof van Twente. Blaak is na het herseninfarct van zijn […]