Graftrommelexpositie bij begraafplaats

Het wordt mooi weer dit weekeinde volgens de weerdeskundigen en dus zou het zomaar kunnen dat het gezllig wordt op de Goorse terrassen. Veel activiteiten zijn er niet georganiseerd in voor het komende weekeinde en dat heeft alles te maken met de vakantieperiode. Wel is er weer een graftrommel-expositie in de aula van de Algemene Begraafplaats aan de Markeloseweg. Daar staan meer dan dertig graftrommels die zijn gerestaureerd door Wolter Wiegerinck en Johan Brunnekreeft van de Stichting Historisch Goor. Verder zijn er tussen 14.00 uur en 16.00 uur ook materialen, gereedschappen en foto’s te zien over het vervaardigen van de trommels en kransen. Graftrommels werden in vroeger tijden vaak gemaakt door mensen uit de lagere sociale klassen om, relatief goedkoop, overledenen te kunnen eren. Goor is landelijk koploper voor wat betreft het aantal graftrommels dat bewaard is gebleven.

graftrommelmuseum

Gerelateerde berichten

  • Graftrommelexpositie weer open na grondige opknapbeurt28 mei 2018 Graftrommelexpositie weer open na grondige opknapbeurt De Graftrommel-expositie van de stichting Historisch Goor is weer te bezoeken voor het publiek. De aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg heeft na de lekkage van afgelopen winter […]
  • Extra graftrommelexpositie begraafplaats31 juli 2017 Extra graftrommelexpositie begraafplaats Wie de fiets- en wandelroute van Heerlijck Zicht Diepenheim door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor maakt, kan in het eerste weekend van augustus de graftrommelexpositie in […]
  • Graftrommelexpositie volgende week weer open voor bezoekers27 juli 2018 Graftrommelexpositie volgende week weer open voor bezoekers Op zondag 5 augustus is de graftrommelexpositie op de begraafplaats aan de Markeloseweg weer open voor bezoekers. In de, dit voorjaar nieuw ingerichte, aula zijn er naast de gerestaureerde […]
  • Graftrommelexpositie nu internationaal29 mei 2017 Graftrommelexpositie nu internationaal De stichting Historisch Goor opent komende zondag weer een graftrommelexpositie op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Dit jaar zijn er niet alleen graftrommels te bezichtigen […]
  • Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie3 mei 2018 Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie Er zijn vochtproblemen in de aula van de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Die is opgeknapt en opnieuw in de verf gezet maar desondanks blijven er vochtplekken komen waardoor […]