Push-ups van Goorse veteranen

De Facebookers die de Goorse veteranen Erik Paskamp en Tom Linthout volgen zal het niet zijn ontgaan. Dagelijks posten ze filmpjes waarin ze na een korte uitleg zich 22 keer opdrukken en dat 22 dagen lang. Dit om aandacht te vragen voor Post Traumatische Stress-stoornis (PTSS). Veel militairen die in oorlogssituaties hebben gediend kunnen de traumatische ervaringen niet of moeilijk verwerken en stappen in het ergste geval uit het leven. In Amerika zijn dat er maar liefst 22 per dag waarmee verklaard is waarom er gekozen is voor dat aantal push ups en het aantal dagen. Naast de eigen push ups worden ook anderen genomineerd om mee te doen met de challenge. Erik Paskamp, één van de initiatiefnemers van de jaarlijkse veteranen-dag van de gemeente Hof van Twente, diende in de Sinaï en voormalig Joegoslavië. Linthout, nog steeds werkzaam voor defensie, werd uitgezonden naar Afghanistan. De vrouw van Erik Paskamp, Lyanne, eveneens veterane, doet ook mee aan de 22-daagse.

Erikpaskamp2Push-ups van Erik Paskamp

Gerelateerde berichten

  • Speciale coin voor lokale veteranen4 augustus 2020 Speciale coin voor lokale veteranen De oorlogsveteranen uit Goor en overige kernen in de Hof hebben van de gemeente Hof van Twente een speciale coin ontvangen waarmee dit jaar de erkentelijkheid voor de oud gedienden in het […]
  • Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting9 januari 2020 Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag […]
  • Veteranen onder de stralende zon in Goor7 april 2018 Veteranen onder de stralende zon in Goor Het was wat minder groots opgezet dan in voorgaande jaren maar toch kwam er weer veel publiek af op de jaarlijkse Veteranendag op het Schoolfeestplein. En dat kwam niet in de laatste […]
  • Tokkelen, tanks en Schotse muziek…8 april 2017 Tokkelen, tanks en Schotse muziek… Als een jong ventje via een lang touw vanaf het dakterras van het gemeentehuis via een lang touw naar beneden glijdt, marcheren de Doedelzakspelers en drummers van de Highland Regiment […]
  • Goorse sergeant oefent in ‘eigen’ stadion21 augustus 2015 Goorse sergeant oefent in ‘eigen’ stadion De Goorse sergeant Tom Linthout kon gisteren op 'eigen' terrein zijn instructies geven aan militairen. Hij kreeg het voor elkaar om in de Grolsch Veste een oefening te organiseren. Hij […]