Alle ogen op Rio…

Het uur u nadert voor de Nederlandse Olympiërs na de openingsceremonie in Rio de Janeiro en de zenuwen nemen ook toe bij Aschwin Kruders. Hij begeleidt met zijn bedrijf Sportpromotions in totaal 15 profsporters waarvan er vier in actie komen tijdens de Olympische Spelen. Voor taekwondoka Reshmie Oogink, atlete Jip Vastenburg en wielrenster Annemiek van Vleuten regelt hij de communicatie terwijl hij het complete management verzorgt voor de kopvrouwe van de Nederlandse wielerploeg, Anna van der Breggen. De wielrenster uit Hasselt komt morgen in actie in de wegwedstrijd en is één van de kandidaten op een gouden plak. “Als ze die inderdaad haalt gaat het druk worden” lacht Kruders die inmiddels woonachtig is, net buiten Goor, aan de Rijksweg in Ambt Delden.

Aschwinkruders4

“In de komende week komt ook Reshmie Oogink in actie en velen weten niet veel van Taekwondo maar ook zij is één van de topfavorieten en kan zomaar goud halen”. Kruders verzorgt voor de sporters de websites en stuurt in deze Olympische weken met de regelmaat van de klok een nieuwsbrief de deur uit waarin de actuele stand van zaken wordt gecommuniceerd. Daarnaast heeft de de 28-jarige Gorenaar diverse filmpjes gemaakt waarin ‘zijn’ sportsters hun verhaal doen. “Die stuur ik weg naar diverse media in aanloop naar de wedstrijden”. Kruders is ook één van de aanjagers achter de Ronde van Goor en is regelmatig als speaker te horen tijdens diverse wieler- en hardloopwedstrijden in den lande.

Aschwinkruderspeaker

Nu zijn zijn ogen dus volledig gericht op Rio al is het meeste werk voor hem wat dat betreft wel gedaan. “Alles is vooraf gemaakt en het is nu een kwestie van bijhouden en rondsturen. De sporters ga ik daar niet lastig vallen. Die moeten zich nu volledig richten op hun prestatie daar.” In het arsenaal aan sporters die door Kruders begeleidt worden is het opvallend dat het leeuwe-deel vrouw is. “Ja dat klopt en dat is ook wel te verklaren. Vrouwelijke sporters moeten nu eenmaal meer doen om zich te presenteren en zichzelf in de spotlights te zetten. Bij de mannelijke topsporters gaat dat makkelijker. Die krijgen vaak vanzelf wel aandacht en denken dus minder aan het zelf regelen van de communicatie.” Aschwin Kruders houdt ook na de ‘reguliere’ Olympische Spelen de ogen op Rio want ook tijdens de Paralympics die op 7 september van start gaan is er een sporter uit zijn stal die actie gaat komen. Handbiker Laura de Vaan uit Den Bosch gaat dan een gooi doen naar eremetaal en ook voor haar liggen er kansen, denkt Kruders. “Ze is de wereldkampioene tijdrijden in haar discipline- en klasse en dat schept verwachtingen.”

Aschwinkruders5