Nachtvissers mogelijk weer welkom bij Heeckerenvijver

Er is een gerede kans dat er ’s nachts toch weer gevist mag worden aan de Heeckeren-vijver. Burgemeester Nauta stelde half juni een verbod in op het nachtelijk hengelen in de retentievijver aan de Kloosterlaan nadat er klachten over overlast uit de buurt kwamen. Die klachten komen van twee omwonenden maar die worden niet gesteund door de rest van de buurtbewoners. Die vinden het verbod onzin en willen dat jongeren gewoon weer de kans krijgen om ook in de nachtelijke uren te vissen. Aanwonende Paul Reef startte direct een actie met posters waarop staat dat de vissers ’s nachts gewoon welkom zijn en ging in gesprek met burgemeester Nauta. “Een prima onderhoud” aldus Reef. “Zij toonde begrip voor ons standpunt en beloofde, na de vakantie, opnieuw naar de zaak te kijken.”  Samen met zijn buurman Martin Roetgerink is Reef met een aan de burgemeester gerichte brief, langs alle omwonenden geweest en kreeg bij 24 van de 26 voordeuren bijval en handtekeningen. Die zijn meegestuurd naar het gemeentehuis.

Visverbodnee