Zes Goorse klompenmakers gaan internationaal

De Goorse klompenmakers zijn zeer goed vertegenwoordigd tijdens de internationale promotiedagen in Enter. Van de 26 Europese klompenmakers komen er maar liefst zes uit ’t Twentse Haagje. Harrie Ezendam, Gerrit van de Haar, Arnold Kosters, Marinus Kuipers (foto) en Marinus Roessink zijn van de partij. Verder zijn er ambachtslieden uit Engeland, België en Duitsland om te laten zien hoe de klomp wordt vervaardigd met de hand. De internationale klompendagen vinden donderdag en vrijdag plaats in Enter. Bekijk hier de lijst met deelnemers.

Marinus Kuipers

Gerelateerde berichten

  • Klompenmuseum weer open met exclusieve Franse collectie30 juni 2021 Klompenmuseum weer open met exclusieve Franse collectie Het Klompenmuseum opent weer haar deuren. Op dinsdag 6 juli mogen de 25 vrijwilligers hun hart weer ophalen met de opening van het museum. Om meteen het internationale karakter te […]
  • Klompenmuseum vanaf morgen weer open7 juli 2020 Klompenmuseum vanaf morgen weer open Vanaf morgen, woensdag 8 juli, is het Goorse klompenmuseum 't Oale Ambacht weer geopend. Eén van de grootste toeristische trekpleisters van Goor was de afgelopen maanden gesloten vanwege […]
  • Klompenmaker Roessink tweede van Nederland10 oktober 2018 Klompenmaker Roessink tweede van Nederland Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge […]
  • Phenix opent competitie met zege6 september 2009 Phenix opent competitie met zege Phenix is de veldcompetitie goed begonnen. Tegen Vefo uit Veeningen werd met 13 - 6 gewonnen. Topscoorders waren Ingrid Voskes en Gea Stevens met beiden 3 treffers. Phenix ging zeer goed […]
  • kerstpakket18 november 2012 Ondernemers maken kerstpakket Bar Bistro d'Olde Smidse en kledingzaak Shoeby hebben de handen ineen geslagen en komen met de gezamenlijk kerstpakket. Onder het motto 'eten, drinken en shoppen' hebben de buren uit de […]