Oplichters in Twente actief via Whatsapp

De politie waarschuwt voor oplichters die actief zijn via berichtenservice WhatsApp in de regio Twente. Op een slinkse manier proberen ze mensen op te lichten. De bedriegers┬ánemen dezelfde profielfoto als een bekende in de contactenlijst en beginnen een gesprek op Whatsapp, waarbij ze zich ook daadwerkelijk voor doen als de bekende. De dader vraagt daarna om in verband met een slechte Wifi-verbinding een aantal zaken voor hem of haar te regelen, waaronder het overmaken van geld. “Door het geloofwaardige verhaal en de juiste foto kunt u er snel intrappen”, waarschuwt de politie.

Whatsapp1
“Op deze manier zijn een aantal mensen al honderden euro’s kwijtgeraakt. Mocht u geld over moeten maken na een WhatsApp gesprek, checkt u dan even goed of de persoon ook daadwerkelijk de persoon is, welke u verwacht dat hij is.” Wie slachtoffer is geworden of getuige is van deze vorm van cybercrime wordt opgeroepen contact op te nemen met de Politie Twente.

Gerelateerde berichten

  • Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor17 januari 2021 Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor Het is een landelijk stijgend probleem en ook in Goor zijn al diverse mensen het slachtoffer geworden van het 'spoofing' en WhatsApp-fraude. Internet-criminelen worden ook in Coronatijd […]
  • Politie wil WhatsApp-groepen handhaven13 april 2018 Politie wil WhatsApp-groepen handhaven De politie Hof van Twente wil gebruik blijven maken van de WhatsApp-groepen die in de diverse Goorse buurten en wijken zijn opgezet om misstanden te melden. Het buurtpreventie-netwerk […]
  • Politie waarschuwt voor oplichters in Goor7 augustus 2017 Politie waarschuwt voor oplichters in Goor Onder de noemer 'te mooi om waar te zijn', waarschuwt de politie Hof van Twente op hun Facebookpagina voor oplichters en dan met name in Goor en omgeving. "Als iets te mooi is om waar te […]
  • Goorse verduisterde verzekeringsgeld18 juli 2015 Goorse verduisterde verzekeringsgeld De verzekeringsmedewerkster die een aantal weken geleden tegen de lamp liep na een interne controle bij zorgverzekeraar Menzis in Enschede blijkt een 55-jarige Goorse. De vrouw, die werkte […]
  • Man vlucht dak op na bezoek politie29 maart 2021 Man vlucht dak op na bezoek politie Consternatie in de Goorse van Kollaan vanavond. Daar sloeg een man op de vlucht toen hij bezoek kreeg van de politie. Hij is uiteindelijk op dak van zijn woning gaan zitten en weigerde […]