Twenthe sterkste in bekerduel tegen GFC

Twenthe gaat aan de leiding in de groepsfase van het bekertoernooi na een verdiende 5-3 overwinning op plaatsgenoot GFC. Twenthe begon slecht aan de wedstrijd, Michiel Wijnbergen hielp GFC in de 15e minuut in het zadel door een hoekschop in het eigen doel te werken. Mark Nijland maakte in de 31e minuut de gelijkmaker. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Olaf Siegers, die 10 minuten voor tijd met een schitterende boogbal de 2-1 scoorde. Dat was ook de ruststand.

Goorsnieuws_Twenthe-GFC

In de tweede helft kwam Twenthe langzaam wat beter in het spel en maakte Jeffrey Asbroek de 2-2. Toch wist GFC weer op voorsprong te komen door een doelpunt van Tim Wassink. Twenthe ging succesvol op jacht naar de gelijkmaker, Roy Vrielink tekende voor de 3-3. GFC moest steeds vaker aan de noodrem trekken en kwam uiteindelijk met tien man in het veld te staan nadat Bjorn Natrop met een rode kaart het veld moest verlaten. In de slotfase trok Twenthe de winst naar zich toe door goals van Jeffrey Asbroek (4-3) en Lars Willems (5-3). Aanstaande zondag zijn de laatste duels in de groepsfase, waarin Twenthe uit speelt in en tegen Diepenheim en GFC uit speelt tegen Reunie in Borculo. Beide duels beginnen om 14:00 uur.