Zelfwerkzaamheid toverwoord bij opening kunstgras Hector

Het nieuwe kunstgrasveld van sv Hector en het vernieuwde nieuwe natuur-hoofdveld is vanmiddag verricht door een groot aantal (ere-)leden, vrijwilligers, bestuursleden en vertegenwoordigers van de gemeente Hof van Twente. Zij knipten op beide velden een lint door om daarmee, naast de officiële opening, ook de samenwerking- en zelfwerkzaamheid kracht bij te zetten. Voor de ingebruikname waren er toespraken van de drie voorzitters van de Goorse volksclub alsmede de jeugdvoorzitter, hoofdaannemer Rolugro, en wethouder sportzaken van de gemeente Hof van Twente, Harry Scholten.

Openingkunstgras3 (2)

Hij prees de manier waarop er op bij Hector en de wijkvoorziening initiatieven worden ontplooid waardoor dergelijke grote projecten een kans van slagen hebben. Toch had hij wel een kritische kanttekening over het feit dat het eerste elftal van Hector voorlopig nog op natuurgras wil blijven spelen. “Dat was toch wel een shockmomentje voor mij. Ik ga ervan uit dat jullie daar snel op terugkomen.” Scholten bood daarna de vlag van de gemeente Hof van Twente aan die niet veel later in top werd gehangen.

Openingkunstgras2

Jeugdvoorzitter Dick van der Hout zorgde nog voor een hilarisch moment door Rob Oude Luttikhuis van Rolugro naar voren te roepen. Zijn medewerkers hadden bij de aanleg van het kunstgras gezorgd voor vier rode hoekvlaggen. Oude Luttikhuis kreeg ze ongebruikt terug. Hector heeft zelf, volgens traditie, zelf groen-witte hoekvlaggen geplaatst op het nieuwe kunstveld. “Het enige pijnpuntje” aldus van der Hout. Morgen is de Open Dag van sv Hector op sportpark ’t Doesgoor. Dan is iedereen welkom om het vernieuwde complex te aanschouwen en deel te nemen aan diverse activiteiten. Na de plichtplegingen aan het einde van de vrijdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld direct bespeeld door de eerste selectie van Hector dat zich ging voorbereiden op het bekertreffen met Bredevoort komende zondag.

Openingkunstgras5 (2)