Reünie Kuipers Holland doet oude tijden herleven in Mossendam

Een paar jaartjes ouder, maar op het veld nog even fanatiek als vroeger. Het was een bijzondere samenkomst deze zaterdag in sporthal De Mossendam, waar de mannen van het legendarische Goorse team van Kuipers Holland Dynamiek weer eens samenkwamen. Omdat volleybalvereniging Dynamiek eind dit jaar het vijftigjarig bestaan viert, werden de mannen van toen opnieuw naar ‘de hel van Goor’ gehaald. “Het was veel werk voor oud-speler Tijmen Koudijs, die iedereen heeft benaderd”, zegt voorzitter Harrie Harperink. “We hadden alleen telefoonnummers, veel mannen zijn in de loop der jaren uit Twente vertrokken. Maar het is gelukt, heel bijzonder. Het team van toen heeft een wedstrijd gespeeld tegen een combinatieteam van de drie eredivisieteams die hier vandaag zijn. Dat werd 10-5 voor de dames, maar in het veld zag je dat de mannen hun fanatisme nog niet zijn verloren.” 

foto: Dynamiek

foto: Dynamiek

Kuipers Holland maakte tot begin jaren tachtig furore in drie seizoenen eredivisie, waarin Goor een haast onneembare vesting werd voor topploegen. Het eerste team van Dynamiek kwam vandaag weer bij elkaar, onder leiding van oud-coach Cees Jansen. In de ochtend werden er clinics gegeven voor de jeugdleden van de vereniging. ’s Middags kwamen drie teams van Nederlandse topploegen in actie. In een driekamp speelden Ecare Apollo 8 uit Borne, Eurosped Almelo en Coolen Alterno tegen elkaar, waardoor de tribunes in de Mossendam weer volgepakt zaten voor echt topvolleybal. “Heel mooi dat we die hier hebben kunnen krijgen”, zegt Harperink. “Het moet voor de teams toch maar net in de voorbereiding passen. Vorig jaar zijn de contacten al gelegd en deze datum kwam het best uit. Niet precies op het jubileum, maar we hebben geprobeerd er zo dicht mogelijk tegenaan te zitten. De reünie van Kuipers Holland was echt een hoogtepunt. En het is fijn om te zien dat de tribunes in de gerenoveerde Mossendam weer eens helemaal vol zitten.”

Eurosped tegen Apollo 8

Eurosped tegen Apollo 8

De jubilerende vereniging pakt begin november groots uit voor de vijftigste verjaardag. In zalencentrum De Bebsel wordt op 5 november een feestavond gehouden voor alle leden van Dynamiek én hun parters. Meer informatie over het jubileum is te vinden op de website en de Facebookpagina van Dynamiek.

clinicsvolleybal