TVC’28 vergroot zorgen zegeloos Twenthe

Twenthe Goor heeft zondag alweer de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Henk Veldhuis werd op het eigen sportpark met 1-0 verslagen door TVC. De enige goal van de wedstrijd viel in het eerste bedrijf. Twenthe eindigde het duel met tien man. Michel Boom, die eerder dit seizoen de emoties ook al niet in bedwang kon houden, moest opnieuw met rood inrukken. Twenthe blijft troosteloos onderaan bivakkeren. De ploeg heeft slechts twee punten uit acht wedstrijden. 
 

Bij Twenthe begon spelmaker Roy Vrielink op de bank. Het aanvalsduo Guus Lummen en Mark Nijland, die in de uitwedstrijd bij Schalkaar nog zeer productief waren, stonden opnieuw in de voorste linie. Beide aanvallers kregen vanmiddag echter weinig kansen. Nijland was nog wel een keer dicht bij een treffer. Maar de clubtopscorer van vorig seizoen ontbeerde het geluk in de afronding. Guus Lummen kopte een voorzet net over en een schot van de aanvaller ging net naast. TVC’28 uit Tubbergen was redelijk gelijkwaardig aan Twenthe, maar was veel efficiënter dan de thuisploeg. Een flitsende counter na een goed half uur spelen werd knap afgerond, 0-1. Voor Twenthe kreeg ook Michiel Wijnbergen nog een grote kans, maar de aanvoerder vond het doel niet.

In het tweede bedrijf kreeg Wijnbergen ook een goede mogelijkheid na een voorzet van Joost Vehof, maar ook deze kans hiel hij omzeep. Twenthe drong wel aan na de thee maar veel grote kansen bleven uit. TVC, dat vorig jaar nog in de derde klasse acteerde, bleef rustig achterover leunen. Veldhuis probeerde het nog wel met de invallers Koen Morsink en Roy Vrielink, maar ook zij konden niet voor de gelijkmaker zorgen. Tien minuten voor tijd gingen de stoppen er wéér door bij Michel Boom. De druistige speler, die geniale momenten afwisselt met grillige momenten, schopte een van zijn tegenstanders naar de grond. De overtreding an sich was al goed voor rood, maar de arbiter van dienst spaarde Boom. Echter Boom vond het toch nodig om bezwaar te maken tegen de beslissing, waarna hij zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood moest inrukken. In de slotminuten probeerde Twenthe nog wel wat te forceren, maar echte grote mogelijkheden bleven uit en dus wacht Twenthe ook na de maand oktober nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

 Volgende week is de negende kans van het seizoen om die te grijpen. De ploeg speelt dan thuis tegen Columbia.