I love it when a plan comes together…

I love it when a plan comes together. Dat zal de gemeente zo langzamerhand wel denken. Er is bereikt wat ze voor ogen hadden; namelijk langzaam rijden in Goor. Het maakt schijnbaar niet uit dat dit langzame rijden niet direct komt door de verkeersmaatregelen maar juist indirect door de chaos die ontstaan is dóór die maatregelen. Volgens mij gaat het ongeveer zo bij de koffiepomp aan De Höfte nummer 7…

namens_niels
“Een ongelukje meer of minder op de kruising Laarstaat / Herman Heijermansstraat is een futiliteit. Er zijn nog geen zwaar gewonden of doden gevallen, dus waar praten we over? Mensen kennen gewoon de verkeersregels niet. Wil je Latte macchiato of cappuccino? Opstoppingen aan de Korte Dijk en Kloosterlaan? Tja, dat moest toch, omdat iedereen steen en been zat te klagen over vrachtverkeer door de Molenstraat? We kunnen het ook nooit goed doen. Heb je er suiker in?”

“Kijk, dat we een zeer gevaarlijke en drukke situatie hebben gecreëerd vlakbij de voordeur van  basisschool- en kinderopvang Heeckeren is inherent aan ons geweldige “Veilige Doorstroom Plan.” Altijd nog beter dan al die afgereden autospiegeltjes aan de Molenstaat. Dat was ook wel erg vervelend voor die mensen. Lepeltje erbij? En ja, de Blokker. Dat die ondernemer ineens de helft minder aan klandizie heeft, dat noemen wij ondernemersrisico. Wie is er nu tegenwoordig ook zo gek om een onderneming te beginnen of te onderhouden in Goor? Nee, wij doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken in de kernen. Dat burgers er uitzonderlijk veel last van hebben, that’s all into the game. Heej, hebben we vandaag helemaal geen traktatie?”

“Luister, we hebben ook handhavend opgetreden op het Weversplein. Dat laden en lossen van vrachtwagens ’s morgens vroeg en laat in de avond is toch niks voor de omwonenden daar? Veel te veel lawaai. Nee, we laten nu al dat zware vracht-verkeer, lekker in de spits, tussen het winkelend publiek rijden. Kijk eens even in de koelkast of er nog taart over is van gisteren. En dat daardoor de Lidl wil verhuizen naar het oude Rabobankgebouw, interesseert ons geen bal. En dat dat eventueel weer slecht is voor de complete middenstand in het centrum, interesseert ons nog veel minder. Hier baal ik echt van! Wie heeft nu die taart van gister opgegeten? Vast die bolle van afdeling Werk en Inkomen weer.”

“Enfin, er ligt nog ontzettend veel braak terrein in de andere kernen waar we onze bureau-wijsheid in praktijk kunnen brengen met allerlei domme verkeersmaatregelen. Nu ben ik er zat van, ik loop even naar de bakker aan de overkant om een lekker pudding-broodje te halen. Heb je trouwens dat gemekker gehoord van de Partij van de Dieren? Ze zijn tegen de kap van bomen langs de provinciale wegen. De gemeente wil dat namelijk gaan doen voor de verkeersveiligheid. Ze zeggen dat we zuinig moeten zijn op onze bomen. Aaah, verdorie. Ik had gevraagd om pudding met aardbeien smaak en nu heb ik banaan!”

“Nou, ik heb maar niet gezegd dat we hier vorig jaar nog honderden bomen de kling over hebben gejaagd. Volgens die geiten-Wawollie-sokken-figuren kan de verkeersveiligheid ook op andere manieren gediend worden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van reflectoren of het begrenzen van de snelheid. Weet je, ik kan er zo kwaad om worden dat ze me het verkeerde hebben meegegeven! Zullen we van die twee parkeerplaatsen voor de bakker invalide-parkeerplaatsen maken? Zij werken mij tegen, ik werk hun tegen.”

“Maar goed, het begrenzen van snelheid. Nou, wat doen wij in Goor dan? We doen niets anders dan snelheid begrenzen! Die Pipo in dat Stasi-flits auto’tje aan de Diepenheimseweg heeft z’n baan ook al opgezegd. Geen mens die meer te snel kán rijden. Ze willen wel, maar ze kunnen niet. I love it when a plan comes together. Drink ff snel je koffie op, we hebben zo pauze.”

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag…