De grootste onkunde van de 21e eeuw…

Ik snap iets niet. Ik snap vaak iets niet. Ik begrijp de prioriteiten, die onze overheid stelt, niet. Ik vraag me wel eens af: “Zou ik de enige zijn die het niet snapt? Mis ik bepaalde dingen? Heb ik nu zo’n afwijkende mening of is het gewoon een persoonlijke tekortkoming?” Blijkbaar ben ik niet helemáál de enige die het niet meer snapt gezien het hoge aantal zetels van de PVV in de peilingen. Mensen stemmen volgens mij niet per se op die partij omdat ze het nu zozeer eens zijn met uitspraken van Geertje over bijvoorbeeld “kopvoddentaks” of “nepparlement” of ander onzinnig gekakel wat die man uitbraakt over Nederland. Mensen stemmen op die partij omdat ze het meer dan zat zijn en er absoluut geen alternatief is bij anderen. Eigenlijk zou je de rest van alle partijen in één vat kunnen gooien en als naam “PvPeN” geven: Partij van Pappen en Nathouden.

namens_nielsVorige week waren er een aantal buitenlandse jongeren te gast in het programma “Pauw”. Deze jongens komen uit een probleemwijk in Zaandam. Ze terroriseren cameraploegen die verslag willen doen en zijn continu in strijd met de politie. Na het zien van dit programma-item snapte ik weer waarom ik sommige dingen niet snap ik dit land. Mijn nekharen gaan recht overeind staan bij het aanhoren van dit tuig. Je zou ze het liefst op vakantie sturen met Malaysia Airlines of zo.

Onze overheid maakt zich druk over anonieme prepaid SIM kaartjes. BOA’s zijn druk met het opsporen van een paar wietplantjes in de bossen buiten Goor. Ook houden ze zich bezig met zogenaamde Gülen-scholen en wordt een demonstrerende aanhanger van anti-islam vereniging Pegida direct opgepakt omdat hij een T-shirt aan heeft met de afbeelding van een hakenkruis.

Misschien allemaal heel fout ja, maar ligt hier nu het echte gevaar? Moet dit, in deze tijd, nu echt prioriteit hebben? Aanhangers van de idioten- en terroristen vereniging Isis, mogen in de Haagse Schilderswijk wél demonstreren, met vlaggen met daarop het Isis-symbool. De politie staat erbij en kijkt erna. Cameraploegen, die hun recht van vrije media uitoefenen, moeten vrezen voor hun leven en Minister van der Steur zegt dan: “Dat gedrag mogen we niet accepteren” en gaat over tot de orde van de dag. Zeurpiet Sylvana Simons krijgt uren zendtijd op televisie om keer op keer aan te geven dat ze zo gediscrimineerd wordt en het liefst de Nederlandse cultuur om zeep wil helpen. Wilders daarentegen moet zich verantwoorden bij de rechter omdat hij verwoordt wat blijkbaar miljoenen Nederlanders vinden en diezelfde cultuur wil beschermen. Ik snap dat niet. Wat je politieke richting dan ook is, dit is toch de wereld op z’n kop?

Hoe kan het allemaal zo mis zijn gegaan? Dat we zo ver zijn gekomen dat de maatschappij zich neerlegt bij terreur van straat-tuig? Dat onze eigen overheid, die zich voordoet als hoeder van de samenleving, zich keert tegen de eigen bevolking?

Hoe is het mogelijk dat bepaalde mensen op een motor gezien worden als criminelen en bestempeld worden als gevaar voor onze samenleving? Wel of geen strafblad, wel of geen bewijs. Daar wordt niet naar gekeken. Syrië-gangers daarentegen kunnen gewoon terug komen in onze Nederlandse samenleving terwijl we zeker weten dat ze daar wat hebben uitgevreten. Ik vraag me dan werkelijk af wat gevaarlijker is en waar prioriteiten zouden moeten liggen.

We zijn aangekomen in een tijd dat de Nederlandse overheid, Nederlanders structureel discrimineert, niet beschermt en achterstelt.

De grootste onkunde van de 21e eeuw.
Namens Niels uut Goor,

een fijne dag.