Verlangen naar het water en de weide op De Whee

Nu het kwik zelfs half september nog stijgt tot boven de 30 graden in het Twentse Haagje wordt met nog meer weemoed terug gedacht aan de tijd dat zwembad De Whee nog dé Goorse trekpleister was in warme dagen. Iedere Gorenaar van middelbare en oudere leeftijd heeft er menig uurtje doorgebracht. Niet alleen in de baden, op de duikplank of op de glijbaan. Zeker ook op de ligweides waar vele zomerse liefdes zijn ontstaan. Het buitenbad van zwembad De Whee werd op 23 mei van het jaar 1931 geopend en in de jaren ’90 gesloten. Het binnenbad volgde enkele jaren geleden waardoor op de plek waar ooit veel bedrijvigheid was nu een kale vlakte is ontstaan.

zwembaddewheebuitenbad1Vertier in het Goorse buitenbad (foto’s: Stichting Historisch Goor)

Gerelateerde berichten

  • Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open3 juni 2020 Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open De buitenbaden van zwembad De Vijf Heuvels tussen Goor en Markelo gaan volgende week maandag, 15 juni, open voor het zomerseizoen. Vorige werd het binnenbad weer geopend nadat het bad […]
  • Braakliggend terrein met rijke historie…22 juni 2015 Braakliggend terrein met rijke historie… Een prachtig stukje Goorse geschiedenis, geschreven door Jan Poortman over het nu braakliggende zwembadterrein aan de Gruttostraat. Poortman, medewerker van de stichting Historisch Goor en […]
  • Buitenbad op 28 april open met loterij voor De Roos18 april 2018 Buitenbad op 28 april open met loterij voor De Roos Het is deze week al prachtig weer maar daar is door de diverse buitenzwembaden geen rekening mee gehouden en dus is het nog even wachten op waterpret in de zwembaden in de buurt. Het […]
  • Vernieuwd zwembad geopend26 september 2014 Vernieuwd zwembad geopend Het vernieuwde zwembad De Vijf Heuvels in Markelo, dat nu ook door Goorse zwemmers moet worden gebruikt, is vanmiddag officieel geopend. Dat gebeurde door een druk op een grote rode knop […]
  • Het worden extreem warme Goorse zomerweken23 juli 2018 Het worden extreem warme Goorse zomerweken Het is al weken zo niet maanden prachtig weer en of dat nog niet genoeg is doen de weergoden er voor de komende periode in het Goorse nog een schepje bovenop. Volgens de Goorse weerman […]