Schapen grazen voor Open Bedrijvendag

De schapen van de Goorse schaapsherder Martin Wormmeester grazen op rustieke wijze op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein Zenkeldamshoek op deze warme donderdag-middag. Niets nieuws onder de zon zo lijkt het, al is het in dit geval wel pure noodzaak om één van de hoofd-activiteiten van de Open Bedrijvendag voor komende zondag mogelijk te maken. De zogenoemde Skywatch waarin de bezoekers van een prachtig uitzicht kunnen genieten moet een goede plek hebben en dan is te hoog gras niet wenselijk. Wormmeester werd ingeschakeld en hij schakelde snel. Een deel van zijn grote kudde, die inmiddels in totaal al 450 schapen behelst, maken het terrein nu ‘Skywatch-klaar’.

schapenzenkeldamshoek3

Wormmeester, die inmiddels ook schapen heeft lopen op het Roelofsenterrein aan de Deldensestraat, is zelf ook actief deelnemer aan de Open Bedrijvendag. Hij laat samen met een bevriende hondenkenner zien hoe Border Collies de schapen de juiste richting opdrijven en organiseert daarnaast ook, in samenwerking met andere bedrijven, activiteiten die verband houden met schapen. Tijdens de Open Bedrijvendag presenteren een groot aantal Goorse bedrijven zich en zijn er op een groot aantal locaties op de bedrijventerreinen én in het stadshart diverse presentaties en activiteiten. Ook voor kinderen is Goor komende zondag ‘the place to be’, zo verzekert de organisatie.

martinwormmeester1Martin Wormmeester

wormmeesterbusschapentekstEen veelzeggende tekst op de bedrijfsauto van Hofschaap.nl

schapenzenkeldamshoek1

Gerelateerde berichten

  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]
  • Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen18 juli 2020 Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder […]
  • Stroomkast van Hofschaap gestolen13 september 2019 Stroomkast van Hofschaap gestolen Een stroomkast van de schaapsherders Martin en Max Wormeester is vandaag op klaarlichte dag gestolen vlak bij de zogenoemde Hectorvijver achter sportcomplex 't Doesgoor. De stroomkast is […]
  • Op het droge…15 september 2016 Op het droge… Een fraai rijmpje en een treffende foto van Dick van der Hout aan het adres van de redactie naar aanleiding van het schrijven over het verleden van zwembad De Whee woensdag. "Ik las jullie […]
  • Skywatch, optredens en kinderactiviteiten tijdens Open Bedrijvendag30 augustus 2016 Skywatch, optredens en kinderactiviteiten tijdens Open Bedrijvendag De Goorse ondernemersvereniging Goor Collectief pakt groots uit tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 18 september. Dan presenteert een groot aantal Goorse bedrijven zich en zijn er […]