Scheidsrechters nemen hard stelling tegen kledingincident Twenthe

De landelijke scheidsrechtersvereniging COVS wil dat de dader van de diefstal van de kleding van scheidsrechter Rene Beijen, afgelopen zondag tijdens het duel vv Twenthe-Turkse Kracht, hoe dan ook wordt opgespoord. In een persbericht wordt keihard stelling genomen tegen de actie en opgeroepen om in de toekomst dit soort incidenten te voorkomen. Daarnaast wil de COVS dat beide clubs de scheidsrechter helpen om de schade te kunnen verhalen. De Eerbeekse arbiter vond zijn kleding en een vernielde bril na afloop van het duel in Goor, terug in verschillende afvalbakken op sportpark ’t Piepwillem

beijenscheidsRene Beijen

COVS-voorzitter Pol Hinke noemt het incident ‘onbegrijpelijk’. “Ondanks dat het seizoen pas net begonnen is worden we nu alweer geconfronteerd met een schandalige actie richting een scheidsrechter”, aldus de voorzitter. Dit ondanks alle oproepen die de COVS het afgelopen seizoen deed voor een veiliger sportklimaat. De COVS hoopt daarbij ook op een intensieve samenwerking met de voetbalverenigingen. “Door dit soort incidenten, die nog veel te vaak voorkomen, blijkt dat dit echt noodzakelijk is.”

Hinke hoopt dat de dader snel gevonden wordt. “De KNVB en de clubs moeten dit incident tot op de bodem uitzoeken en de dader stevig straffen. Het is toch onvoorstelbaar dat tijdens een wedstrijd iemand het in zijn hoofd haalt om de eigendommen van de scheidsrechter te ontvreemden en te vernielen. Ook ga ik er vanuit dat de clubs in ieder geval de scheidsrechter helpen om de schade te verhalen. Dat is toch wel het minste dat zij kunnen doen.”

Scheidsrechter Beijen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en wordt ook ondersteund door de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn waarbij hij is aangesloten. Hinke: “Daar kan hij zijn verhaal doen en indien gewenst wordt hij ook ondersteund bij het afronden van de formaliteiten of is er rechtsbijstand.”