BOA’s openen jacht op zwerfafval scholieren

Tijdens een speciale actieweek gaan de zogenoemde BOA’s van de gemeente Hof van Twente (buitengewone opsporingsambtenaren) op jacht naar scholieren die zwerf-afval veroorzaken op hun weg van de supermarkt naar school. Deze routes worden ook wel ‘snoeproutes’ genoemd. De BOA’s houden de intensieve controles van volgende week maandag tot en met vrijdag (26 tot en met 30 september) en werken samen met de Goorse basischolen en De Waerdenborch. De rotzooi die door de jongeren wordt achtergelaten is mensen die aan deze routes wonen, vaak een doorn in het oog. De ambtenaren zullen, zo zegt het persbericht van de gemeente Hof van Twente, ook niet schromen om boetes uit te schrijven. Die kunnen oplopen tot 140 euro per overtreding.

snoepafval1

Gerelateerde berichten

  • BOA’s in conclaaf met hondenbezitters20 mei 2016 BOA’s in conclaaf met hondenbezitters De zogenoemde Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) gaan vanaf komende maandag, tijdens een actieweek in de Twentse gemeenten, ook in Goor op jacht naar hondenbezitters. De ambtenaren […]
  • Cameratoezicht bij milieu-eilanden3 juli 2020 Cameratoezicht bij milieu-eilanden De gemeente erkent dat diverse milieu-eilanden een 'Napolitaanse' indruk maken op het straatbeeld in Goor en heeft besloten om een proef te starten met cameratoezicht. Naar aanleiding van […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Boa’s parkeren bijzonder…17 april 2020 Boa’s parkeren bijzonder… De buitengewone opsporings-ambtenaren van de gemeente Hof van Twente zijn vanmiddag weer actief geweest in het Goorse stadshart om onder meer te controleren op onjuist geparkeerde auto's […]
  • Poll: Statushouders niet huisvesten op Tuindorp30 mei 2016 Poll: Statushouders niet huisvesten op Tuindorp Er is al veel over gezegd en geschreven maar ook uit een poll op deze site blijkt dat een meerderheid van 65% vindt dat het opvangen van jonge statushouders in de voormalige […]