Hengevelderstraat wordt snel 30 kilometerzone

De Hengevelderstraat wordt ingericht als 30 kilometerzone. Het college van B&W is akkoord met de plannen voor de aanpassingen van de straat. Het plan heeft tot 20 juli ter inzage gelegen en er zijn een aantal bezwaren binnen gekomen waar ten dele wat mee wordt gedaan. Een bewoner dreigde een uitrit kwijt te raken door een nieuwe bushalte en kwam daarop, met succes, in opstand. Anderen ageerden tegen het feit dat de 30-kilometerzone feitelijk in zal gaan na het passeren van de Kloosterlaan. Zonder succes want die beslissing blijft gehandhaafd omdat volgens de gemeente de overgang van een 50 kilometerzone naar en 30 kilometerzone plaats vindt op een logisch locatie, daar waar het vrijliggend fietspad overgaat in een fiets-strook. Ook het verdwijnen van het zebrapad bij De Bebsel is bewoners tegen het zere been maar ingediende bezwaren daartegen gingen ook van tafel. NTP Infra gaat de werkzaamheden uitvoeren in dit najaar.

hengevelderstraat1

Gerelateerde berichten

  • Rondje van de Koning bij De Bebsel op Koningsdag7 april 2018 Rondje van de Koning bij De Bebsel op Koningsdag Ze hopen er een nieuw evenement van te maken na de Koningsdag-activiteiten in het centrum. Jeroen en Ellen Bebseler organiseren op 27 april een muzikale gezellige middag onder de titel […]
  • Ondergrondse storing oorzaak lichtuitval in delen van Goor17 oktober 2020 Ondergrondse storing oorzaak lichtuitval in delen van Goor Het was in de afgelopen week knap donker op verschillende plaatsen in Goor. De straatverlichting deed het 's avonds onder meer niet in de wijk 't Heeckeren, de Kloosterlaan en de […]
  • De Whee West nu ook 30 kilometerzone23 oktober 2014 De Whee West nu ook 30 kilometerzone In het westelijk deel van De Whee wordt ook een dertig kilometerzone ingericht. Dat heeft het college van B&W besloten. Het is het laatste deel van Goor waar de straten nog niet […]
  • ‘Tijdelijk’ 30 km/u in de Irisstraat7 november 2017 ‘Tijdelijk’ 30 km/u in de Irisstraat Verwarring alom bij de Goorse automobilisten. Wegens werkzaamheden mogen verkeersdeelnemers maar 30 km/u in de Irisstraat. “Haha, dat is toch lachwekkend?”, stelt een bestuurder cynisch […]
  • Snelheidscontrole in Hengevelderstraat leidt (nog) niet tot boetes26 april 2018 Snelheidscontrole in Hengevelderstraat leidt (nog) niet tot boetes De politie Hof van Twente heeft vanochtend een snelheidscontrole gehouden aan de Hengevelderstraat Goor. Dit na meerdere klachten van buurtbewoners die aangeven dat er vaak veel te ahrd […]